1000 recepten met venkel
800 g kleine aardappelen in de schil 2 venkelknollen in 8 stukken 4 tenen knoflook 4 ingemaakte citroenen gehalveerd 3 el olijfolie 2 handen macadamianoten grof gehakt 50 g suiker 1 gedroogde rode chilipeper 1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kook... bekijk recept »
200 GR geraspte kaas 2 grote venkelknollen 5 grote aardappelen 2 teentjes knoflook 25O GR Zure room klont boter voor het invetten peper en zout 1. verwarm de oven voor op 160°C2. Kook de geschilde aardappelen en de hele venkelknollen ongeveer 15... bekijk recept »
0.5 kg krielaardappeltjes 5 cm chorizo (zacht of pikant) verse tijm en rozemarijnblaadjes 1 venkel 1 bosje raapjes 1 el Solo Vloeibaar 1. Kook de krieltjes enkele minuten voor en laat uitlekken. Kook de raapjes gaar in een ruime pot kokend gezoute... bekijk recept »
•800 g scampi (maat 8-12) •400 g linguini •250 g kerstomaten •1 venkel •2 sjalotten •1 rode chilipeper (naar smaak) •1 citroen •1/4 bussel platte peterselie (extra naar smaak) •enkele scheutjes olijfolie peper en zout 1. voorbereiding2. Laat... bekijk recept »
400 gram fusilli 250 gram salami 1 venkelknol, fijngesneden 1 rode paprika 3 eetlepels olijfolie 2 teentjes knoflook 200 ml kookroom 2 eetlepels gemengde groene kruiden1. Verhit de olie en bak hierin de venkel en knoflook op middelhoge stand 3-4 ... bekijk recept »
250 GR verse lasagnevellen 2 gele paprika's 1 venkelknol 1 pakje saffraan 1 ui 1 teentje knoflook 2 rode paprika's 2 aubergines 350 GR verse spinazie 75 GR pijnboompitjes 1 koffielepel provencaalse kruiden olijfolie peper en zout1. Snij de gele papri... bekijk recept »
2 venkel olijfolie 3 teentjes knoflook 1 rode ui 1 citroen 275 g quinoa koriander (liefst vers) 1 blokje groentebouillon 4 eieren 0,5 bosje bieslook 1 granaatappel 1. Voorbereiding:2. Was de venkel, verwijder zonodig de buitenste bladeren en ... bekijk recept »
300 g tongfilet (alternatief: elke witte vis in kleinere filetvorm) 2 sinaasappels 1 grote venkelknol 100 g spinazie 3 el Bertolli Extra Vergine olijfolie 30 g walnoten 20 g rozijnen (sultana’s) 1. Pocheer de vis twee minuten in gezouten water. ... bekijk recept »
4 halve walnoten klein verkruimels 1 venkel 1 bos radijs in plakjes 1 tl mosterd 1 el olie 1 el citroensap1. Wrijf de walnoten fijn en roer er de olie door.2. Klop het met 1 eetlepel water, citroensap, de mosterd en wat peper tot een sausje.3. Was ... bekijk recept »
1 venkel 1 foccaciabrood 100 g gerookte zalm citroensap olijfolie extra vierge Bertolli voor op brood zout, peper 1. Maak de venkel schoon en snijd hem in flinterdunne reepjes. Breng op smaak met citroensap, olijfolie, zout en peper.2. Halveer ... bekijk recept »