Recepten met venkel

1000 recepten met venkel

Venkel

Venkel Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer

Doraderolletjes met venkel en rucolasaus

12 doradefilets (elk 60 à 70g, met vel)2 venkelknollen500 ml visbouillon150 g rucola1 teentje knoflook100 ml olijfoliecitroensap (naar smaak)peperzout1. Maak de venkelknollen schoon. Snij ze in vier en verwijder de harde kern. Snij de venkel in ... bekijk recept »

Zeebarbeel met gestoofde venkel en olijven

4 zeebarbelen (gefileerd)6 el olijfolie2 venkelknollen (in reepjes)4 tenen knoflook80 ml droge, witte wijn1 el pastis150 ml kippenbouillon1 citroenzeste2 el bloem8 groene olijven (ontpit en in plakjes)venkelgroenpeperzout1. Verwarm de oven op 200°... bekijk recept »

Linguine met scampi's en venkel

24 scampi's500 g linguine0.5 venkelknolbladpeterselie (vers)dille (vers)1 citroen1 onbehandelde citroen (de geraspte schil)4 el olijfoliegrof zeezoutversgemalen peper1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. Snij de venkel in klei... bekijk recept »

Visserspannetje met venkel en crumble

1 griet (in filets)8 blokjes verse zalm (van 30 g)8 scampi's4 mosselen2 venkelknollen1 sjalot200 ml visfond100 ml room4 el Noilly Prat (of droge sherry)1 el dille (vers)1 kl zachte boter ( extra om te bakken)1 el bloem4 el pankopeperzout1. Verwarm de... bekijk recept »

Salamisalade met venkel en sinaasappel

300 g Italiaanse salami (in blokjes)2 venkelknollen (klein, fijngeschaafd)4 sinaasappels (in partjes, sap opvangen)4 lente-uien (in ringetjes)1 el witte wijnazijn3 el extra vierge olijfoliezwarte peper uit de molenzout1. Roer een dressing van de olij... bekijk recept »

Geroosterde rogvleugels met venkel en kappertjes

4 rogvleugels (150 à 200 g elk)5 venkelknollen (in plakken)1 el kappertjes2 el olijfolie1 el boter ( enkele blokjes)venkelgroen0.5 citroen (sap)peperzout1. Voorbereiding: Snij de venkelknollen in plakjes. Verwarm de oven voor op 200°C. 2. Verhit in e... bekijk recept »

Zalm met venkel-appelslaatje

4 zalmfilets (met vel)1 venkel2 onbehandelde sinaasappels2 el sherry-azijn6 el olijfolie1 el dragon (gehakte)1 bosje waterkerspeperzout1. Schaaf de venkel met de mandoline in dunne plakken. Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers hem uit. Schil de an... bekijk recept »

Bisque van tijgergarnalen en venkel

500 g tijgergarnalen (ongepeld)1 ui (gehakt)1 venkel (grote, in blokjes het groen)2 wortelen (in blokjes)150 ml droge, witte wijn1 el cognac1 blikje tomaten (in stukjes)1 l visbouillonpaprikapoeder150 ml roomolijfolieuit de molen peperzout1. Pel de ... bekijk recept »

Oesters met sinaas, venkel en pastis

12 oesters1 el pastis1 onbehandelde sinaasappel1 takje dille0.25 venkel100 g boter ( wat extra)grof zeezout1. Open de oesters en giet het vocht eruit. Maak ze los van de schelp. Leg de geopende oesters op een bakplaat, op een laagje grof zout, zodat ... bekijk recept »

Scampisalade met appel en venkel

500 g scampi's2 appels (rode)100 g rucola2 venkelknollen1 limoen2 el sesamzaden3 el olijfoliepeperzout1. Pel de scampi’s, maar laat het staartje zitten. 2. Maak de venkels schoon. Halveer ze overlangs en snij ze in plakken. Maak de rucola schoo... bekijk recept »

Pagina 46 van 100