1000 recepten met venkel
12 doradefilets (elk 60 à 70g, met vel)2 venkelknollen500 ml visbouillon150 g rucola1 teentje knoflook100 ml olijfoliecitroensap (naar smaak)peperzout1. Maak de venkelknollen schoon. Snij ze in vier en verwijder de harde kern. Snij de venkel in ... bekijk recept »
4 zeebarbelen (gefileerd)6 el olijfolie2 venkelknollen (in reepjes)4 tenen knoflook80 ml droge, witte wijn1 el pastis150 ml kippenbouillon1 citroenzeste2 el bloem8 groene olijven (ontpit en in plakjes)venkelgroenpeperzout1. Verwarm de oven op 200°... bekijk recept »
24 scampi's500 g linguine0.5 venkelknolbladpeterselie (vers)dille (vers)1 citroen1 onbehandelde citroen (de geraspte schil)4 el olijfoliegrof zeezoutversgemalen peper1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. Snij de venkel in klei... bekijk recept »
1 griet (in filets)8 blokjes verse zalm (van 30 g)8 scampi's4 mosselen2 venkelknollen1 sjalot200 ml visfond100 ml room4 el Noilly Prat (of droge sherry)1 el dille (vers)1 kl zachte boter ( extra om te bakken)1 el bloem4 el pankopeperzout1. Verwarm de... bekijk recept »
300 g Italiaanse salami (in blokjes)2 venkelknollen (klein, fijngeschaafd)4 sinaasappels (in partjes, sap opvangen)4 lente-uien (in ringetjes)1 el witte wijnazijn3 el extra vierge olijfoliezwarte peper uit de molenzout1. Roer een dressing van de olij... bekijk recept »
4 rogvleugels (150 à 200 g elk)5 venkelknollen (in plakken)1 el kappertjes2 el olijfolie1 el boter ( enkele blokjes)venkelgroen0.5 citroen (sap)peperzout1. Voorbereiding: Snij de venkelknollen in plakjes. Verwarm de oven voor op 200°C. 2. Verhit in e... bekijk recept »
4 zalmfilets (met vel)1 venkel2 onbehandelde sinaasappels2 el sherry-azijn6 el olijfolie1 el dragon (gehakte)1 bosje waterkerspeperzout1. Schaaf de venkel met de mandoline in dunne plakken. Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers hem uit. Schil de an... bekijk recept »
500 g tijgergarnalen (ongepeld)1 ui (gehakt)1 venkel (grote, in blokjes het groen)2 wortelen (in blokjes)150 ml droge, witte wijn1 el cognac1 blikje tomaten (in stukjes)1 l visbouillonpaprikapoeder150 ml roomolijfolieuit de molen peperzout1. Pel de ... bekijk recept »
12 oesters1 el pastis1 onbehandelde sinaasappel1 takje dille0.25 venkel100 g boter ( wat extra)grof zeezout1. Open de oesters en giet het vocht eruit. Maak ze los van de schelp. Leg de geopende oesters op een bakplaat, op een laagje grof zout, zodat ... bekijk recept »
500 g scampi's2 appels (rode)100 g rucola2 venkelknollen1 limoen2 el sesamzaden3 el olijfoliepeperzout1. Pel de scampi’s, maar laat het staartje zitten. 2. Maak de venkels schoon. Halveer ze overlangs en snij ze in plakken. Maak de rucola schoo... bekijk recept »