Recepten met venkel

1000 recepten met venkel

Venkel

Venkel Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer

Ovengebakken kabeljauw met venkel

4 kabeljauwfilets2 venkelknollen2 onbehandelde citroen6 groene olijven6 zwarte olijventakje kervelcitroensapolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de citroenen schoon en snij de schil met een dunschiller in fijne sliertjes. Maak... bekijk recept »

Kip met venkel en aardappelen

4 kippenbouten2 venkelknollen2 gekonfijte citroenen8 aardappelen1 ui2 dl kippenbouillonarachideolie1 el ras-el-hanoutpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Spoel de gekonfijte citroenen, snij ze in plakjes. Pel en snipper de ui. Spoel... bekijk recept »

Langoustines met venkel

20 langoustines (verse of diepvrieslangoustines)2 venkelknollen1 groene asperge (Brusselse)2 sinaasappels1 citroen1 el vloeibare honing2 el olijfolie2 el witte balsamicoazijn1 takje verse tijm1 blaadje verse laurier1 kl zwarte peperbollengrof zeezout... bekijk recept »

Risotto met venkel, erwtjes en garnalen

1 venkelknol400 g risottorijst (zoals arborio)250 ml droge, witte wijn1 l groentebouillon300 g garnalen (of scampi's, grote gepeld)100 g parmezaan200 g diepvries erwt2 teentjes knoflook1 sjalot4 takjes basilicum3 el room4 takjes dillepeperzout1. Maak... bekijk recept »

Kotelet met venkel

4 varkenskoteletten1 venkel1 bosje peterselie (gehakt)3 takjes citroentijm4 el olijfoliewitte wijn (om te blussen)1. Meng olijfolie met de citroentijm. Marineer er de koteletten 10 minuten in. 2. Snij de venkel in reepjes en meng met de gehakte peter... bekijk recept »

Leng met gerookte zalm en venkel

300 g lengfilet2 plakjes gerookte zalm1.2 dl room1 venkelknol (in fijne reepjes)35 g bakboter20 g kervelnootmuskaatpeperzout1. Was de venkelknol, maak schoon en snij in reepjes. 2. Rol een lengfilet in een sneetje gerookte zalm en schik in een bebote... bekijk recept »

Schelvishaasje met mosselen en gemarineerde venkel

3 schelvishaasjes1 kg mosselen8 bloemig kokende aardappelenkervel1 venkel1 vleestomaat1 dl room1 el rode wijnazijn4 el extra vierge olijfolieverse bieslook1 rode uipeperzout1. Schil de aardappelen. Snij de venkel in reepjes, de ui in ringetjes, de to... bekijk recept »

Ravioli met venkel en ansjovis

80 g gezouten ansjovisfilets500 g ravioli (met spinazie)2 sneetjes wit brood1 venkelknol150 ml olijfolie1 teen knoflook1 rode chilipeperpeperzout1. Snij de venkel in blokjes, snipper het groen. Snij de chilipeper in ringetjes. Pel de knoflook. 2. Ver... bekijk recept »

Mosselen met pastis en venkel

4 kg Zeeuwse mosselen1 ui1 teen knoflook1 venkelknol100 ml pastisolijfoliezwarte peperzout1. Spoel de mosselen goed met stromend water. Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel de venkel en snij in stukken. 2. Verhit olijfolie in een mosselpot en f... bekijk recept »

Slaatje met venkel, peer, selder en gerookte forel

4 gerookte forelfilet1 venkelknol2 peren (stevige)2 stengels witte selder1 limoen (geraspte schil en sap)1 el honing3 el maïsoliepeperzout1. Snij de ongeschilde peren in fijne partjes, de venkel in dunne plakjes en de selder in boogjes. 2. Breek de f... bekijk recept »

Pagina 44 van 100