1000 recepten met venkel
8 vellen filodeeg (diepvries)600 g zalmfilet1 venkelknol0.5 bosje bladpeterselie200 g boschampignons1 teentje knoflook1 kl kerriepoeder1 el roze peperbollen50 g gezouten boterolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter met ... bekijk recept »
4 kippenbouten1 venkel2 rode uien1 zoete aardappel1 granaatappel2 el citroensapplukje bladpeterselie250 g couscous150 g gedroogde abrikozen50 g pistachenoten500 ml kippenbouillon1 el honing1 doosje saffraan0.5 kl gemalen komijn0.5 kl gerookt paprikap... bekijk recept »
250 g linguine200 g zalmfilet2 tomaten150 g venkel1 kl citroenschil (geraspt)koriander250 ml melk500 ml groentebouillon250 ml visbouillon150 ml witte wijn1.5 el bloem1.5 el botercayennepeperzout1. Breng de groentebouillon aan de kook, zet het vuur la... bekijk recept »
800 g lamsstoofvlees (bout of schouder)2 venkelknollen2 uien1 kl geraspt gember (vers)300 ml runderbouillon (van een blokje)150 g dadels (ontpit)2 el honing0.5 kl kurkuma0.5 kl komijnpoedersnuifje kaneelolijfoliepeperzout1. Pel en snipper de uien. Ve... bekijk recept »
4 zalmfilets1 venkelknol1 ui2 teentjes knoflook1 el citroenschil (geraspt)300 g risottorijst125 ml witte wijn750 ml visfond120 g geraspte parmezaanhandvol parmezaan (schilfers)boterolijfoliepeper1. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Maak ... bekijk recept »
4 dorades (panklaar)0.5 venkel1 preihandvol kerstomatenhandvol peultjes2 lente-uien1 rode chilipeper4 takjes dille1 limoenhandvol zwarte olijven (ontpit)1. Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de venkel, lente-ui, peultjes, tomaatjes, prei, chilipepe... bekijk recept »
400 g zalmfilet (zonder vel)2 venkelknollen (grote)200 g grijze garnalen (gepeld)800 g bloemig kokende aardappelencitroensap50 ml Noilly Prat200 ml groentebouillon4 bladerdeegbakjesmaïszetmeel (optioneel)scheutje melk200 ml roomboterpeperzout1. Verwa... bekijk recept »
12 langoustines200 g risottorijst8 venkelknollen (jonge)500 g tomaten2 sjalotten2 teentjes knoflookgehakte oreganocitroensap (naar smaak)50 g geraspte parmezaan50 ml room1 l kippenbouillonolijfolieboterpeperzoutcayennepeper1. Pel en ontpit de tomaten... bekijk recept »
4 rode mulfilets (of zeebarbeel)800 g aardappelen2 venkelknollen4 tomaten1 el kervel (gehakt)1 kl venkelzaad (of anijszaadjes)50 ml pernod100 ml appelazijn200 ml schaaldierenfond150 ml room100 ml karnemelk2 kl suikerolijfolieboterpeperzout1. Pel en o... bekijk recept »
4 snoekbaarsfilets (van 150 g elk)1 peer (rijp)250 g wortelen250 g venkel1 sjalot3 el citroensap50 g room (min. 30% VG)200 ml groentebouillon50 ml droge, witte wijnbloem0.5 kl kerriepoederboternootmuskaatpeperzout1. Maak de groenten schoon. Pel en sn... bekijk recept »