Recepten met venkel

1000 recepten met venkel

Venkel

Venkel Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer

Millefeuille van zalm en venkel

8 vellen filodeeg (diepvries)600 g zalmfilet1 venkelknol0.5 bosje bladpeterselie200 g boschampignons1 teentje knoflook1 kl kerriepoeder1 el roze peperbollen50 g gezouten boterolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter met ... bekijk recept »

Gestoofde kip met venkel, couscous en granaatappel

4 kippenbouten1 venkel2 rode uien1 zoete aardappel1 granaatappel2 el citroensapplukje bladpeterselie250 g couscous150 g gedroogde abrikozen50 g pistachenoten500 ml kippenbouillon1 el honing1 doosje saffraan0.5 kl gemalen komijn0.5 kl gerookt paprikap... bekijk recept »

Linguine met zalm en venkel

250 g linguine200 g zalmfilet2 tomaten150 g venkel1 kl citroenschil (geraspt)koriander250 ml melk500 ml groentebouillon250 ml visbouillon150 ml witte wijn1.5 el bloem1.5 el botercayennepeperzout1. Breng de groentebouillon aan de kook, zet het vuur la... bekijk recept »

Lamstajine met dadels en venkel

800 g lamsstoofvlees (bout of schouder)2 venkelknollen2 uien1 kl geraspt gember (vers)300 ml runderbouillon (van een blokje)150 g dadels (ontpit)2 el honing0.5 kl kurkuma0.5 kl komijnpoedersnuifje kaneelolijfoliepeperzout1. Pel en snipper de uien. Ve... bekijk recept »

Zalm met venkel en citroenrisotto

4 zalmfilets1 venkelknol1 ui2 teentjes knoflook1 el citroenschil (geraspt)300 g risottorijst125 ml witte wijn750 ml visfond120 g geraspte parmezaanhandvol parmezaan (schilfers)boterolijfoliepeper1. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Maak ... bekijk recept »

Papillot van dorade en venkel

4 dorades (panklaar)0.5 venkel1 preihandvol kerstomatenhandvol peultjes2 lente-uien1 rode chilipeper4 takjes dille1 limoenhandvol zwarte olijven (ontpit)1. Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de venkel, lente-ui, peultjes, tomaatjes, prei, chilipepe... bekijk recept »

Vol-au-vent van zalm en venkel

400 g zalmfilet (zonder vel)2 venkelknollen (grote)200 g grijze garnalen (gepeld)800 g bloemig kokende aardappelencitroensap50 ml Noilly Prat200 ml groentebouillon4 bladerdeegbakjesmaïszetmeel (optioneel)scheutje melk200 ml roomboterpeperzout1. Verwa... bekijk recept »

Risotto met langoustines en jonge venkel

12 langoustines200 g risottorijst8 venkelknollen (jonge)500 g tomaten2 sjalotten2 teentjes knoflookgehakte oreganocitroensap (naar smaak)50 g geraspte parmezaan50 ml room1 l kippenbouillonolijfolieboterpeperzoutcayennepeper1. Pel en ontpit de tomaten... bekijk recept »

Rode mul met venkel en tomaat

4 rode mulfilets (of zeebarbeel)800 g aardappelen2 venkelknollen4 tomaten1 el kervel (gehakt)1 kl venkelzaad (of anijszaadjes)50 ml pernod100 ml appelazijn200 ml schaaldierenfond150 ml room100 ml karnemelk2 kl suikerolijfolieboterpeperzout1. Pel en o... bekijk recept »

Snoekbaars met venkel en peer

4 snoekbaarsfilets (van 150 g elk)1 peer (rijp)250 g wortelen250 g venkel1 sjalot3 el citroensap50 g room (min. 30% VG)200 ml groentebouillon50 ml droge, witte wijnbloem0.5 kl kerriepoederboternootmuskaatpeperzout1. Maak de groenten schoon. Pel en sn... bekijk recept »

Pagina 45 van 100