1000 recepten met venkel
½ tl gerookte paprika ½ tl gemalen komijn4 kippenbillen1 venkel2 rode uien, gepeld1 zoete aardappel, geschild1 El honing1 El zonnebloemolie1 saffraancapsule500 ml kippenbouillon150 g droge abrikozen2 El citroensap250 g couscous50 g pistachenoten1 gra... bekijk recept »
4 kg mosselen1 ui (gepeld)1 venkel (schoongemaakt)20 g boter2 el pastis (of Ricard)200 ml room2 eidooiers3 el citroensap1 takje verse dragon ( 4 takjes om te garneren)peperzout1. Snipper de ui en de venkel. Fruit ze in een grote pan aan in de boter. ... bekijk recept »
4 rode aardappelen (primeur, grote)2 venkelknollen2 uien2 teentjes knoflookgehakte oregano400 g tomatenblokjes (in blik)4 el paneermeel1 el paprikapoederolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in met olijfolie. 2. S... bekijk recept »
2 stukken skreifilet (of kabeljauw, van 200g, met vel)1 venkel (1 grote of 2 kleine)1 sjalot50 ml room150 g geraspte parmezaan100 g arboriorijst1 mespuntje saffraan1 glas witte wijn750 ml groentebouillonboterolijfoliepeperzout1. Pel en snipper de sja... bekijk recept »
4 grote tomaten1 venkelpeperzout2 takjes tijmolijfoliebalsamicoazijn1. Snij de venkel in de dikke snedes (5 uit een venkel) & leg ze op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Snij de tomaten in 4 en leg ze met de velkant op de venkel. Kruid met het... bekijk recept »
300 g castellane (of andere korte pasta)1 venkel (met groen)350 g tuinbonen (fijne, diepvries)1 teen knoflook4 el tuinkruiden (basilicum, bieslook, peterselie)1 bol buffelmozzarella100 g pistachenoten (gepeld)2 blokjes groentebouillonolijfoliepeperzo... bekijk recept »
8 lamsburgers (kleine)2 venkelknollen24 kerstomaten (rood en geel)2 teentjes knoflook1 el tijm (blaadjes)50 g olijven (ontpit)1 glas witte wijnolijfoliepepergrof zeezout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de knoflook. Spoel de tomaatjes.... bekijk recept »
400 g linguine500 g kalfsgehakt2 venkelknollen (kleine)100 g rucola2 teentjes knoflook2 lente-uien1 onbehandelde citroen (geraspte schil van)0.5 bosje bieslook1 eidooier100 ml room2 el paneermeelolijfoliepeperzout1. Maak de balletjes. Snipper de bies... bekijk recept »
1 goudbrasem (van ca. 1,2 kg, panklaar)2 venkelknollen2 sinaasappelsolijfolie1 handvol tijmzeezoutpeper1. Bedruppel een bakblik met olie en schik daarin de venkel en de resterende sinaasappelplakjes. Bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout... bekijk recept »
100 g bruine linzen100 g zwarte bonen1 l groentebouillon2 wortelen1 rode ui1 venkel150 g worst (bv. rookworst)4 takjes verse tijm ( extra voor de afwerking)1 laurierblaadjecitroensappeperzout1. Week de linzen en de bonen een nacht in water. ... bekijk recept »