1000 recepten met venkel
2 venkelknollen (schoongemaakt)2 appels (rode, met schil en zonder klokhuis)0.5 citroen (sap van)2 el provolone (krullen)1 el walnoten (gehakt)0.5 citroen (geraspte schil en sap van)1 el vloeibare honing1 mespuntje paprikapoeder1 el olijfolie1 el wal... bekijk recept »
1 bakje veldsla250 g inktvis (tubes)1 venkel1 bosje radijzen (of raapjes)1 citroen (geperst schil geraspt)1 kl paprikapoeder2 teentjes knoflook (geperst)0.5 bosje peterselie (gehakt)3 el olijfolie1 el balsamicoazijnzout1. Verwijder de worteltjes die... bekijk recept »
300 g kleine pasta1 venkel0.5 komkommer5 cm komkommer1 krop sla (lollo verde)300 g gerookte zalmolijfolie3 el zure room3 el dille (gehakt)1 kl mierikswortelpasta (bokaaltje)peperzout1. Kook de pasta gaar, laat uitlekken en afkoelen. Meng met een sche... bekijk recept »
2 venkelknollen (in flinterdunne plakjes)200 g gedroogde ham (zeer dun gesneden)8 cl extra vierge olijfolie2 sneetjes wit brood (in blokjes)3 takjes dillepeperzout1. Snij de venkel in flinterdunne plakjes en breng op smaak met de helft van de olijfol... bekijk recept »
8 rode poonfilets4 venkelknollen1 onbehandelde citroen4 el olijfolie4 snuifjes piment d'Espeletteuit de molen peperzout1. Verwarm de oven voor op 210° C. Snij de venkel in reepjes. Blancheer ze 5 minuten in gezouten water. Laat ze uitlekken. 2. R... bekijk recept »
1.5 kg aardappelen1.2 kg zeewolffilet250 g grijze garnalen500 g mosselenhandvol spinazie (verse)boter1 dl room1 venkelhandvol dillenootmuskaat1 el saffraanpoederpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180° C. Kook de aardappelen. Giet ze af en stamp met ... bekijk recept »
220 g zalmfilet1 appel (granny smith)2 limoenen1 citroen1 granaatappel (enkel de pitjes)1 venkelknol100 g rucolawitte wijnazijnolijfoliehandvol dille (verse)peperzout1. Maak een marinade met 4 el olijfolie, 2 el limoensap en 1 el gehakte dille. Kruid... bekijk recept »
300 g tuinbonen4 artisjokken (klein)1 venkelknol1 kl venkelzadenolijfoliepeperzout1. Snij de venkel in fijne repen, hak het groen. 2. Kook de tuinbonen in 10 minuten beetgaar in gezouten water. Verwijder het buitenste vliesje. 3. Kook de a... bekijk recept »
4 kg mosselen1 citroen1 venkelknol (in stukjes)1 ui (gesnipperd)2 eidooiers20 g boter2 dl room2 el pastis1 el verse dragon (gesnipperd)1 el verse bieslook (gehakt)1 el peterselie (gehakt)peperzout1. Snij de ui en de venkel in stukjes. 2. Snipper de d... bekijk recept »
1 eetlepel margarine 3 Venkelknollen in reepjes gesneden ( venkelgroen bewaren voor garnering) 600 gram aardappelen , in kleine blokjes gesneden. 2 uien fijngesneden 2 teentjes knoflook fijngesneden 1 glas witte wijn een weinig water 1/2 flesje... bekijk recept »