1000 recepten met venkel
4 forellen 3 venkelknollen 3 sjalotten 6 blaadjes salie extra voor buikholte 6 el balsamico-azijn 4 el notenolie olijfolie peper en zout1. Schil de venkelknollen en snijd ze in partjes.2. Blancheer of stoom de venkel beetgaar en laat goed uitlekken.3... bekijk recept »
2 kg mosselen 2 venkelknollen met loof 1 witte ui 1.5 dl lichte room 2 teentjes knoflook 20 cl witte wijn 1 kl geraspte schil van een bio-citroen sap van 1 citroen 3 el olijfolie zwarte peper van de molen1. Maak de venkelknollen schoon en snijd ze in... bekijk recept »
4 dorades (goudbrasem) 3 venkelknollen met loof 1 bakje kerstomaten 2 biocitroenen 10 cl extra vierge olijfolie zwarte peper fleur de sel1. Laat de dorades schoonmaken door je vishandelaar. Vraag bij voorkeur om de koppen er aan te laten.2. Snijd het... bekijk recept »
1 venkel 2 makrelen van 300 à 400g 1 citroen in schijfjes sap van 1 citroen olijfolie 2 takjes dragon of peterselie 1 ui1. Snijd de venkel in zo dun mogelijke plakjes. Bestrooi de venkel met zout en leg een uur weg in een mengsel van citroen en een f... bekijk recept »
100 gr broccoliroosjes 150 gr kerst/cherry tomaatjes 2 st venkelknollen en 100 gr gerookte forelfilet 2 eetl fijngehakte peterselie en idem mayonaise1. Snijd de broccoli in piepkleine roosjes. Verwijder de stelen. Halveer de tomaatjes. Snijd het groe... bekijk recept »
2 goudbrasems ontschubd en schoongemaakt 2 mooie venkelbollen mét loof 6 romatomaten 3 kg grof zeezout 3 eiwitten Solo peper zout sherry-azijn1. Meng het zout met het losgeklopte eiwit en verdeel een laagje zout over de bodem van een grote ovenscha... bekijk recept »
1 kleine ui 80 gr wortel 2 stengels groene selder 150 gr venkel 200 gr preiwit 3/4 l gevogelte bouillon 6 rauwe ongepelde gamba's 6 grote St.Jacobsvruchten 1 takje tijm 1 blaadje laurier 15 geplette peperkorrels 1 steranijs 2 el anijslik... bekijk recept »
1 ui 600 gr venkel 4 tomaten 250 gr champignons 1 el olie 800 gr kabeljauw 1 dl droge witte wijn peper bonenkruid 1 limoen 1. Pel de ui en hak hem fijn. Maak de venkel schoon en snijd hem in grove stukken. 2. Pel en ontpit de tomaten en snijd z... bekijk recept »
400 gr verse tonijn 1 bosje lente-uitjes 1 venkel 1 limoen (marinade) 1/2 dl soja (marinade) gember (geraspt of in poeder) (marinade) wasabi (marinade) 4 plukjes scheuten (prei, luzerne,...) 1 el seseamzaad1. Snij de tonijn in blokjes. 2. Meng de... bekijk recept »
400 GR bloemige aardappelen (ongeveer 4 grote aardappelen) 4 4 grietfilets (van elk 180 g) 300 GR kerstomaten 1 RODE UI PEPER EN ZOUT 50 GR BOTER enkele takjes tijm enkele el olijfolie 1/2 VENKELKNOL 1. Snijd de geschilde aardappelen en venkel... bekijk recept »