Recepten met winterpeen

704 recepten met winterpeen

Winterpeen

Winterpeen De winterpeen is een grote, vlezige wortel met een feloranje kleur. De kern is iets lichter van tint. Winterwortels kun je een paar weken bewaren en zijn daarom altijd handig om in huis te hebben. Naar men aanneemt werden de eerste wortels geteeld in Nederland en België in de 15e eeuw. Na diverse kruisingen ging de wortel twee eeuwen later op reis door Europa. In Nederland worden de bospeen en winterpeen geteeld op ruim 7.000 hectare zeer vruchtbare grond en dat proef je. Rauw en goed gewassen is peen een lekker gezond en knapperig tussendoortje, maar je kunt er ook van alles mee koken, bakken, roerbakken en stoven. Was de winterpeen, snij het 'kontje' eraf en schil de peen met een mes of een dunschiller. De kooktijd voor een hele peen is 20-25 minuten, voor plakken peen ca. 7 minuten. + lees meer

Aardappel-wortelschotel met Quorngehakt

2 zakken aardappelschijfjes (a 450 g) 300 ml melk 2 x 175 g Quorn fijngehakt 4 el olijfolie 2 tenen knoflook (fijngesneden) 2 el gedroogde Italiaanse keukenkruiden (potje 12 g) 750 g winterpeen ((zak 1 kg), in plakjes)... bekijk recept »

Groentefrites met hazelnootmayo

½ knolselderij (geschild) 750 g winterpeen (geschild) 4 el olijfolie 1 el grof zeezout (pot 500 g) 2 el hazelnoten (bakje 95 g) 4 el mayonaise 2 el crème fraîche 1 tl zwarte peperkorrels1. Verwarm de oven voor o... bekijk recept »

Tonijnsteak met pittige roerbakgroenten

2 eetlepels olie 1 ui (fijngesneden) 2 eetlepels korma currypasta 1/2 winterpeen (in reepjes) 1 pak tuinbonen (fijn (diepvries, 300 g)) 1 rode paprika (in reepjes) 2 x 2 tonijnsteaks ((diepvries), ontdooid)1. Verh... bekijk recept »

Garnalenmix met citroenmayo

1 liter visbouillon (van 2 tabletten) 250 g winterpeen (in plakken) 1 prei (in ringen) 3 tenen knoflook 300 g reuzengarnalen (zak 500 g, diepvries) 3 el olijfolie extra vierge 1 bakje platte peterselie ((20 g), fi... bekijk recept »

Gadogadowrap

200 g sperziebonen ½ winterpeen 150 g gesneden spitskool 4 eieren 3 cm verse gember 400 ml kokosmelk 1½ el sambal manis 75 ml ketjap manis 200 g pindakaas met stukjes noot 8 tortillawraps 100 g seroendeng 125 g taugé1.... bekijk recept »

Kip ketjap met kokosboontjes

300 g mie 800 g sperziebonen 1 snufje zout 4 el zonnebloemolie 500 g kipdijfilet (of kipfilet) 200 g winterpeen 3 uien 400 ml roerbaksaus ketjap 250 ml gezeefde tomaat 2 tenen knoflook 1,5 tl sambal oelek 200 ml kokosmelk 2 bosuitjes 1 w... bekijk recept »

Gumbo met garnalen

2 el olijfolie 1 stuk ontbijtspek ((200 g), in dunne plakjes) 75 g winterpeen (geschild) 1 stengel bleekselderij (in boogjes) 1 ui (gesnipperd) 4 tenen knoflook (fijngesneden) 20 g boter 35 g bloem 650 ml kipp... bekijk recept »

Adukibonenstoof met worstjes en aubergine

200 g adukibonen 1 aubergine 4 el olijfolie 1 ui 2 tenen knoflook 250 g winterpeen 3 stengels bleekselderij 2 takjes rozemarijn 150 ml rode wijn 400 g tomatenblokjes 300 ml kraanwater 3 kippenbouillontabletten 1 laurierblaadje... bekijk recept »

Carrot cake (wortelcake)

200 g boter 1 kleine winterpeen (dun geraspt) 150 g fijne kristalsuiker 2 eieren 200 g zelfrijzend bakmeel 1 tl kaneel 125 g blanke rozijnen (zak 250 g) 100 g verse roomkaas (kuip 150 g) 125 g poedersuiker 1 zakje van... bekijk recept »

Wortelcakejes met chocolade

75 g boter 250 gram bloem 1 zakje bakpoeder 1 tl zout 125 gram suiker 1 winterpeen geraspt 4 eieren 8 el magere kwark 100 g chocoladedruppelsVerwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter, zonder deze te kleuren.  Meng, in een grote schaal, de bloem m... bekijk recept »

Pagina 39 van 71