Recepten met winterpeen

704 recepten met winterpeen

Winterpeen

Winterpeen De winterpeen is een grote, vlezige wortel met een feloranje kleur. De kern is iets lichter van tint. Winterwortels kun je een paar weken bewaren en zijn daarom altijd handig om in huis te hebben. Naar men aanneemt werden de eerste wortels geteeld in Nederland en België in de 15e eeuw. Na diverse kruisingen ging de wortel twee eeuwen later op reis door Europa. In Nederland worden de bospeen en winterpeen geteeld op ruim 7.000 hectare zeer vruchtbare grond en dat proef je. Rauw en goed gewassen is peen een lekker gezond en knapperig tussendoortje, maar je kunt er ook van alles mee koken, bakken, roerbakken en stoven. Was de winterpeen, snij het 'kontje' eraf en schil de peen met een mes of een dunschiller. De kooktijd voor een hele peen is 20-25 minuten, voor plakken peen ca. 7 minuten. + lees meer

Kip hoisin met oesterzwam en bosui

160 g Go-Tan Han's Daily wok chicken hoisin 250 g Go-Tan bio egg noodles 2 el wokolie 400 g kipfilet 100 g winterpeen 1 rode paprika 150 g oesterzwammen 125 g taugé 1 bosuitje1. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verp... bekijk recept »

Koolvis met gerookte makreel

1 el olijfolie 4 koolvisfilets ((zak 750 g, diepvries), ontdooid) 1 blikje gerookte makreelfilet (190 g) 1 ui (fijngesnipperd) 1 zak aardappels (kilotje vastkokend) 750 g winterpeen ((zak 1 kg), in plakjes) 50 g z... bekijk recept »

Open klassieke lasagne

200 g spekreepjes 2 beefburgers tomaat (AH Greenfields) 5 stengels bleekselderij 300 g winterpeen (ongeschild) 1 ui 800 g tomatenblokjes 250 g verse lasagnebladen (schaal, koelvers) 250 g mozzarella 200 g cherrytomaten ... bekijk recept »

Boeuf Bourguignon

900 g riblappen (of runderlappen) 25 g boter ½ duobakje magere spekreepjes 1 runderschenkel met been 2 uien (fijngesnipperd) ½ fles volle rode wijn (wijncat. 8) 1 winterpeen (in kleine blokjes) 2 eetlepels ... bekijk recept »

Teriyakiburger

1 komkommer 3 bosuitjes (zak 3 stuks) 2 cm verse gember 300 g winterpeen 100 ml woksaus teriyaki-honing 400 g half-om-halfgehakt 50 g cassavekroepoek 4 kaiserbroodjes met sesam1. Snijd de bosuitjes in ringetjes en de komkommer in p... bekijk recept »

Hutspot net even anders

50 g rozijnen 2 el vloeibare margarine 300 g winterpeen 200 g rode ui 300 g knolselderij 1 kg kruimige aardappelen 150 ml halfvolle melk 180 g SoFine Bio Tofu Mexican Spiced 1 snufje nootmuskaat 1 scheutje azijn 1 snufje peper1. Week de roz... bekijk recept »

Couscous van bloemkool met wortel

500 g bloemkool 400 g winterpeen 15 g basilicum 4 el olijfolie extra vierge 2 el wittewijnazijn1. Snijd de roosjes van de bloemkool en hak ze in de keukenmachine tot fijne korrels. Schep de bloemkoolcouscous in een kom. Rasp met de grove rasp... bekijk recept »

Wortel-kaassoufflé

1 eetlepel boter of margarine om in te vetten 300 g winterpeen 50 g boter of margarine 50 g bloem 3 dl melk 1 zakje geraspte oude kaas (150 g) 2 theelepels gemalen mosterdzaad 1 theelepel paprikapoeder zout (versgemalen) witte ... bekijk recept »

Marokkaanse Tajine

500 gr kipfilet 1 grote winterpeen 150 gr gedroogde abrikozen 2 teentjes knoflook 500 ml kippenbouillon 1 ui 2 eetl olijfolie Verse koriander 4 eetl amandelen Snufje paprikapoeder Snufje kurkuma Snufje gemalen komijn ... bekijk recept »

Risotto uit Milaan

2 uien 125 g winterpeen 3 stengels bleekselderij 1 el olijfolie 2 runderschenkel met been 1 liter kraanwater 1 runderbouillontablet 0.05 g saffraan (zakje à 0.05 g) 50 g boter 300 g risottorijst 100 ml droge witte wijn 100 ... bekijk recept »

Pagina 37 van 71