Recepten met winterpeen

704 recepten met winterpeen

Winterpeen

Winterpeen De winterpeen is een grote, vlezige wortel met een feloranje kleur. De kern is iets lichter van tint. Winterwortels kun je een paar weken bewaren en zijn daarom altijd handig om in huis te hebben. Naar men aanneemt werden de eerste wortels geteeld in Nederland en België in de 15e eeuw. Na diverse kruisingen ging de wortel twee eeuwen later op reis door Europa. In Nederland worden de bospeen en winterpeen geteeld op ruim 7.000 hectare zeer vruchtbare grond en dat proef je. Rauw en goed gewassen is peen een lekker gezond en knapperig tussendoortje, maar je kunt er ook van alles mee koken, bakken, roerbakken en stoven. Was de winterpeen, snij het 'kontje' eraf en schil de peen met een mes of een dunschiller. De kooktijd voor een hele peen is 20-25 minuten, voor plakken peen ca. 7 minuten. + lees meer

Pompoensoep

1 pompoen (van ca. 1,5 kg) 3 eetlepels olijfolie 1 winterpeen(250 g) geschild en in plakken 2 uienfijngesneden 2 tenen knoflookfijngesneden 2 laurierblaadjes 1 tl komijn (djinten) 1 groentebouillontablet tabasco red pepper sauce (flesje 57 ml) 1 beke... bekijk recept »

Risotto Met Kip En Groenten

75 g boter 300 g kipfiletin blokjes 1 uifijngesnipperd 1 kleine winterpeengeschrapt en in kleine blokjes 1 stengel bleekselderijgeschild en in kleine blokjes 300 g risottorijst (zak 500 g) 75 ml droge witte wijn 800 ml kippenbouillon (van tablet) 40 ... bekijk recept »

Winterse groentesoep

Voor 4 personen: 4 sneetjes bruinbrood, ontkorst 1 sjalot, gesnipperd 3 eetlepels olijfolie 200 g winterpeen, in blokjes 2 stengels bleekselder, fijngesneden 1 liter koelvers groentesap, of tomatensap 2 eetlepels boter 1 teentje knoflook, fijngesnede... bekijk recept »

Gentse stoverij

Voor 6 personen: 1 flesje donker Belgisch bier 2 maal 250 g schouderkarbonade 500 g riblappen 3 uien 1 teen knoflook 1 dunne winterpeen 50 g boter 1 laurierblad 4 takjes tijm 1 sneetje witbrood (ontkorst) 1 theelepel scherpe mosterd 2 eetlepels rinse... bekijk recept »

Gevulde parelhoen met truffeltapenade

2 stuk (van 900 gram) parelhoender100 gr. olijf, zwarte, zonder pit30 gr. truffel4 el. olie,Olijfolie, vergine1 winterpeen1 prei, dunne1 ui4 tomaten5 dl. wijn, witte1 takje tijm5 peperkorrels1 stukje foelie1 blaadje laurier3 blaadjes salie3 dl. slag... bekijk recept »

Heldere ossenstaartbouillon met een ravioli van wi

1 kg ossenstaart in stukken1 flinke winterpeen1 stengel bleekselder1 ui gehalveerd1 prei in stukken gesneden1 tomaat in stukken gesneden1 bosje bladpeterselie2 kruidnagels1 laurierblad2 stukjes folie1/2 tl tijm1 tl tomatenpureepeper en zout4 el madei... bekijk recept »

Spaghetti Bolognese

500 gram gehakt125 gram spekjes (1 bakje)1 ui2 teentjes knoflook3 stengels bleekselderij1 winterpeen2 dl (runder)bouillon van tablet1,5 dl melk3 dl rode wijn (droog)1 blikje tomatenpuree (140 gramDel Monte is het beste)500 gram spaghetti. Evt parmeza... bekijk recept »

Gehaktballetjes In Zoetzure Saus Met Ananas

4 takjes peterselie500 gram rundergehakt2 beschuiten1 ei1 eetlepel ketjap1 theelepel sambal oelek1 theelepel gemberpoeder1 rode paprika1 dunne prei1 winterpeen (ca 100 gram)1 blikje ananasstukjes2 eetlepels sojaolie25 gram boter1 zakje Ku Lo Yuk saus... bekijk recept »

Gebakken Worteltjes Met Komijn, Boter En Chardonnay

500 gr worteltjes (kan ook winterpeen) geschrapt en de kleintjes gewoon heel winterpeen in brokken.0,5 tl komijnzaad geplet1 handvol verse tijmblaadjes4 klonten boter1 glas chardonnayzout en peper Hulpmiddelen Alluminiumfolie dubbelgevouwen voor de... bekijk recept »

Creme Van Kreeft (soep)

2 soepkreeften olijfolie 2 el tomatenpuree 2 dl vieux 5 dl witte wijn 2 tomaten 1/2 winterpeen 1/2 prei 1/2 ui 2 tenen knoflook 1 takje rozemarijn 1-1/2 l visbouillon 3 dl slagroom verse gemberwortel 100 gr suiker verse nootmuskaat Snij de soepkreeft... bekijk recept »

Pagina 51 van 71