Recepten met winterpeen

704 recepten met winterpeen

Winterpeen

Winterpeen De winterpeen is een grote, vlezige wortel met een feloranje kleur. De kern is iets lichter van tint. Winterwortels kun je een paar weken bewaren en zijn daarom altijd handig om in huis te hebben. Naar men aanneemt werden de eerste wortels geteeld in Nederland en België in de 15e eeuw. Na diverse kruisingen ging de wortel twee eeuwen later op reis door Europa. In Nederland worden de bospeen en winterpeen geteeld op ruim 7.000 hectare zeer vruchtbare grond en dat proef je. Rauw en goed gewassen is peen een lekker gezond en knapperig tussendoortje, maar je kunt er ook van alles mee koken, bakken, roerbakken en stoven. Was de winterpeen, snij het 'kontje' eraf en schil de peen met een mes of een dunschiller. De kooktijd voor een hele peen is 20-25 minuten, voor plakken peen ca. 7 minuten. + lees meer

Gegratineerde Wortelschotel

Ingredienten saus: Paprika ( rood en groen ) Prei Lente ui Ui Winterpeen of verse wortelen 100 gr. Cheddarcheese Mosterd ( fijne Franse of Engelse ) Bieslook Oregano Peterselie Boter Koksroom ( voor 3 personen is 1 pakje genoeg) Bereiding saus: Snij... bekijk recept »

Gehaktballetjes In Zoet-Zure Saus Met Ananas

350 gram half-om-half gehaktwat paneermeel1 ei1 eetlepel sojasaus1 theelepel sambal1 theelepel gemberpoeder1 rode paprika1 prei1 winterpeen1 blikje ananasstukjes op eigen sap2 eetlepel olie25 gram boter1 zakje ku lo yuk saus. Gehakt in een kom doen. ... bekijk recept »

Geglaceerde Ham Met Cajunkruiden

1 flinke ui2 stengels bleekselderij1 kleine winterpeen (ca 150 gram)2 eetlepel olijfolie2 theelepels cajunkruiden4 eetlepels abrikozenjam8 plakken achterham van ca 3 mm dik2 theelepels bouillonpoeder1 eetlepel bruine basterdsuiker. Ui pellen en snipp... bekijk recept »

Erwtensoep

500 gram spliterwten ca. 2 liter water 400 gram schouderkarbonade 2 dunne preien 1 grote winterpeen 400 gram knolselderij 5 takjes bladselderij 1 rookworst 2 uien 1 laurierblaadje zout en peper De spliterwten wassen in een zeef en in een grote pan me... bekijk recept »

Indische Bruine Bonensoep

1 zakje boemboe nasi-goreng (50 gram)1 winterpeencirca 200 gram1 bami-pakket 500 gram2 eetlepels olie1 blik hollandse bruine bonen circa 840 gram4 volle eetlepels boemboe sate2 vleesbouillon tabletten1/2 theelepel sambal oelek2 eetlepels ketjap manis... bekijk recept »

Mosselsoep

1 kilo mosselen4 bosuitjes1 winterpeen1 visbouillonblokje2 dl koksroom1 el grove mosterd1 el komijnzaadzoutversgemalen peper1 bosje koriander. Voorbereiding Was de mosselen en verwijder de open exemplaren. Was de bosuitjes en snij ze in stukken van c... bekijk recept »

Mosselsoep

1 kilo mosselen4 bosuitjes1 winterpeen1 visbouillonblokje200 ml koksroom1 el grove mosterd1 el komijnzaadzoutversgemalen peper1 bosje koriander Voorbereiding Was de mosselen en verwijder de open exemplaren. Was de bosuitjes en snij ze in stukken van ... bekijk recept »

Nieuwjaarrecept Noorse Vissoep

1 pak diepvries visfile (koolvis) 100 gram Noorse garnalen 200 gram aardappels 1 prei 1 winterpeen 50 gram boter 50 gram bloem 3 dl melk 1/2 visbouillontablet scheut witte wijn dille (uit de diepvries) peper (uit de molen) zoutbieslook en peterselie ... bekijk recept »

Gevulde Parelhoen Met Truffeltapenade

2 stuk (van 900 gram) parelhoender 100 gr. olijfzwartezonder pit 30 gr. truffel 4 el. olie, Olijfolievergine 1 winterpeen 1 preidunne 1 ui 4 tomaten 5 dl. wijnwitte 1 takje tijm 5 peperkorrels 1 stukje foelie 1 blaadje laurier 3 blaadjes salie 3 dl. ... bekijk recept »

Hongaarse Vleesschotel

2 lange dunne platgeslagen kalfs of varkens lappen 1 ? a 2 ons per stuk 8 a 10 ons rundergehakt 5 plakken gegrilde achterham Langwerpig stuk jong belegen kaas (200 gram) 1 ei ? ui 2 teentjes knoflook Peperzout en franse mosterd 1 snee oud bruin brood... bekijk recept »

Pagina 52 van 71