1000 recepten met witlof
50 g pijnboompitten 5 stronken witlof 20 g boter 2 tl rietsuiker 200 g pitloze rode druiven 2 el balsamicoazijn1. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Snijd 1 cm van de onderkant van het witlo... bekijk recept »
1 gerookte makreel (a 345 g) 500 g witlof (schoongemaakt) 300 g schelpjespasta 2 el olijfolie 1 ui 1 bakje zuivelspread (a 150 g) 1 bakje bieslook (fijngeknipt, a 25 g)1. Verwijder het vel en de graten van de makreel e... bekijk recept »
5 stronkjes witlof in lange repen gesneden 3 el diksap appelsmaak 2 el vloeibare margarine grof zeezout en grofgemalen peper 1 takje rozemarijn grofgehakt 75 g dik gesneden bacon in reepjes Oven voorverwarmen op 180°C. Witlof in ovenvaste schaal g... bekijk recept »
1 courgette 2 el harissa olijfolie extra vergine 120 g roomkaasbolletjes met kruiden CourgetterolletjesSchaaf de courgette met een kaasschaaf in dunne plakken. Verwarm een grillpan en gril de courgettes om en om in circa 6 minuten ga... bekijk recept »
1 blikje zalmrillettes (zalmpaté, 125 g) 1 bekertje zure room (125 ml) 1 eetlepel kappertjes ½ zakje verse bieslook (a 25 g) 4 stengels bleekselderij 1 struikje witlof 20 melbatoastjes sesam (pak a 100 g)1. Zalmpa... bekijk recept »
4 struiken witlof 2 el boter 2 el fijne suiker1. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd de witlof in smalle parten. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de wi... bekijk recept »
2 x 3 struikjes witlof ((ca. 650 g), in de lengte gehalveerd) 1 zak aardappelpuree (750 g, diepvries) 2 beschuiten (verkruimeld) 3 el olijfolie 400 g speklapjes (recht) 2 el bloem 2 uien (in dunne halve ringen) ... bekijk recept »
0.5 appel 1 stronk witlof 1 blikje tonijn op olie uitgelekt 2 el mayonaise 1 sjalotje gesnipperd zout en peper tuinkersSnijd de halve appel in piepkleine blokjes. Haal 8 blaadjes van het lof los en snijd de rest in flinterdunne reepjes. Prik ... bekijk recept »
1 zak witlof (750 g) 1 rode paprika 3 eetlepels mix voor (groentesaus fijne tuinkruiden (150 g)) 1 theelepel kerriepoeder (potje a 20 g) 1 pak aardappelpuree (750 g diepvries) 1 zakje verse peterselie (30 g) 125 g... bekijk recept »
1. Meng 100 g ricotta, een fijngehakte witte ui, zout, peper en 2 eetlepels verse gehakte koriander. 2. Verdeel de bereiding over 12 blaadjes witlof en versier ze met 100 g in blokjes gesneden vruchtvlees van mango. 3. Dien koel op. bekijk recept »