Recepten met witlof

1000 recepten met witlof

Witlof

Witlof Witlof is de familie van andijvie. Dit is een bladgroente die men in het donker teelt. De afgesneden (afgebroken) krop kan je zowel rauw als gekookt eten. Witlof wordt ook wel Brussels lof genoemd. Aan de teelt van witlof besteden onze tuinders veel aandacht. Ze zijn twee jaar bezig om je een puike, voedzame groente te leveren die je op meerdere wijzen kunt bereiden. In het eerste jaar teelt men de witlofwortelen die zodra ze volgroeid zijn worden geoogst. Vervolgens zet men de wortelen op en bedekt ze met een laag speciale aarde. In het tweede jaar kan men dan de witlofstronkjes oogsten. Vroeger was witlof erg bitter. De soorten van nu zijn milder. Probeer ook eens de roodlof en de radicchio, die paarsgekrulde struikjes heb je vast wel eens gezien. Verwijder de buitenste blaadjes, snij een schijfje van de onderkant af, snij de kegelvormige ’pit’ weg en was de lof in ruim water. Snij de lof eventueel in stukjes. De gemiddelde kooktijd is 12 minuten. + lees meer

Zalm

4 stronkjes witlof2 eetlepels fijngehakte bieslook bieslook om te garneren4 plakken gerookte zalm2 blikken Del Monte Fruitcocktail op vruchtensap (a 415 gram) of op siroop (a 420 gram)2 eetlepels olijfolie2 theelepels rode wijnazijnpeper en zout. De ... bekijk recept »

Biefstuk Met Sinaasappel-jachtsaus

1 sinaasappel 4 biefstukken a 125 g versgemalen peperzout 30 g boter 1 zakje Knorr jachtsaus 1 el mosterd Boen de sinaasappel onder warm stromend water schoon, rasp de oranje schil dun af en pers de vrucht uit. Bestrooi de biefstukken met peper en z... bekijk recept »

Puree & preigratin

1 kg aardappelen (bv. bintje) 50 gm boter 1 bosje stoofprei of 2 bosjes soeppr; ei 100 gm geraspte harde belgische kaas 1/2 liter melk 1 peper 1 zout Maak de aardappelpuree (zie recept voor de '3 x puree'). Kook of stoom de in stukjes gesneden prei b... bekijk recept »

Kipsalade

150 gr dunne plakjes kipfilet 100 gr witlof 1 dunne stengel bleekselderij maggi 1 blik mandarijnpartjes (175gr) 75 gr witte druiven 4 eetlepels yofresh 1 eetlepel citroensap 1 ui peper Snijd de groenten en druiven in dunne plakjes, laat de mandarij... bekijk recept »

Kipsalade

150 gr dunne plakjes kipfilet 100 gr witlof 1 dunne stengel bleekselderij maggi 1 blik mandarijnpartjes (175gr) 75 gr witte druiven 4 eetlepels yofresh 1 eetlepel citroensap 1 ui peper Snijd de groenten en druiven in dunne plakjes, laat de mandarij... bekijk recept »

Kalfsrollade met hollandse mosterdsaus

voor de kalfsrollade: 600 gram kalfsrollade zout en versgemalen peper 2 eetlepels bloem 50 gram boter voor de hollandse mosterdsaus: 2 dl kalfsfond of vleesbouillon (tablet; of uit pot) 1 borrelglaasje jenever 125 ml crème fraîche of kookroom 1 eet... bekijk recept »

Lamsvlees met rozijnen, gestoofd in Liefmans Goudenband

750 gr ontbeende lamsbout (bijvoorbeeld Texels zuiglam) 1 ui 2 eetlepels tomatenpuree 3 teentjes knoflook 1 takje tijm 75 gr rozijnen 4-5 eetlepels zonnebloemolie 1 dl runderbouillon 4 dl Liefmans Goudenband 2 eetlepels gehakte bieslook versgemalen p... bekijk recept »

Schone met 1 oog

Het sap van 1 limoen 1 liter water Zout 200 gr okra 125 gr babymaiskolfjes boter 1/2 klontje suiker 4 eieren Tabasco 1 lichtrijpe banaan of rode bakbanaan Breng het limoensap met het water en een snufje zout aan de kook Spoel de okra en verwijder he... bekijk recept »

Inktvissalade met een oosters tintje

200 gr erwtjes 200 gr maïskorrels (blik) 2 schoongemaakte inktvissen (diepvries) 2 eetlepels olie 200 gr sojascheuten 1 eetlepel sherry 1 eetlepel sojasaus 20 blaadjes veldsla 4 radijsjes 2 struikjes witlof Koriander Peper Zout Kook de erwtjes ... bekijk recept »

aspergesalade met knoflookmayonaise en pecannoten

2 k groene asperges, 3 cm van het uiteinde afsnijden 1 kropje radicchio 1 struik roodlof (zoniet witlof) 2 limoenen in partjes 75 g pecannoten Dressing: 2 dl mayonaise 1/4 l room 1 el kappertjes 1 el tomatenpuree 1 el ansjovispasta 1 tl gedroogde ore... bekijk recept »

Pagina 100 van 100