Recepten met witlof

1000 recepten met witlof

Witlof

Witlof Witlof is de familie van andijvie. Dit is een bladgroente die men in het donker teelt. De afgesneden (afgebroken) krop kan je zowel rauw als gekookt eten. Witlof wordt ook wel Brussels lof genoemd. Aan de teelt van witlof besteden onze tuinders veel aandacht. Ze zijn twee jaar bezig om je een puike, voedzame groente te leveren die je op meerdere wijzen kunt bereiden. In het eerste jaar teelt men de witlofwortelen die zodra ze volgroeid zijn worden geoogst. Vervolgens zet men de wortelen op en bedekt ze met een laag speciale aarde. In het tweede jaar kan men dan de witlofstronkjes oogsten. Vroeger was witlof erg bitter. De soorten van nu zijn milder. Probeer ook eens de roodlof en de radicchio, die paarsgekrulde struikjes heb je vast wel eens gezien. Verwijder de buitenste blaadjes, snij een schijfje van de onderkant af, snij de kegelvormige ’pit’ weg en was de lof in ruim water. Snij de lof eventueel in stukjes. De gemiddelde kooktijd is 12 minuten. + lees meer

Witlofsalade

3 stronkjes witlof 1 blikje mandarijntjes 2 eieren hard gekookt 1 el kerriepoeder 1 banaan 3 el slasaus De lof de mandarijn,kerriesaus er door mengen met de mandarijntjes,banaan en schijfjes van het ei er over verdelen. bekijk recept »

Kipsalade

150 gr dunne plakjes kipfilet 100 gr witlof 1 dunne stengel bleekselderij maggi 1 blik mandarijnpartjes (175gr) 75 gr witte druiven 4 eetlepels Yofresh 1 eetlepel citroensap 1 ui peper Snijd de groenten, kipfilet en druiven in dunne plakjes,... bekijk recept »

Zomerse witlofsalade

4 stronkjes witlof in kleine stukjes; gesneden 1 blik mandarijnstukjes of verse stu; kjes mandarijn 2 handjesvol rozijnen geweekt in sin; aasappelsap 1 dressing van sinaasappelsap en 2 e; l halvanaise 1 zout 1 peper ----QUELLE---- 1 - jantenkate erf... bekijk recept »

Gerookte makreel en salade van kidneybonen

1 grote gerookte makreel, ontveld en; in stukjes gesneden 1 small blikje rode kidneybonen, uitgelekt 1 small ui, fijngesneden 1 citroensap 1 vers gemalen peper 4 bladeren witlof Meng de gerookte makreel, de kidneybonen en de ui door elkaar. Sprenkel ... bekijk recept »

Champignonsaus

150 gr champignons 15 gr boter Peper Zout 1 eetlepel bloem 1 dl koffieroom Bak de champignons in de boter Strooi er peper, zout en de bloem over, warm dit goed door en voeg onder goed roeren de koffieroom toe Geef deze saus bij witlof bekijk recept »

Gegratineerde Witlofblaadjes

3 struikjes witlof 140 g verse geitenkaas 2 takjes tijm peper 2 lepels vloeibare honing 3 lepels pijnboompitten 1.5 lepel boter Haal 20 blaadjes van de witlofstronkjes af. Vet een bakplaat in met olie. Roer de kaas los met een vork. Trek de blaadjes ... bekijk recept »

Witlofrisotto Met Entrecote

750 g witlof5 eetl. (olijf)olie400 g risottorijst2 dl droge witte wijnzoutpeper3 eetl. fijngesneden tuinkruiden (bieslook peterselie)vers of diepvries2 dikke entrecoteselk ca. 225 g1rode paprika1 eetl. tijmblaadjesvers of diepvries Bak de entrecotes ... bekijk recept »

Kabeljauwfilet met witloof

1kg witloofboter 1thl lepel suiker2 1/2 dl. slagroommosterdzout4 stukken kabeljauwfilet2 à 3 eetlepels bloemolijfolie- Snijd de witlof in ringen, smelt boter in de pan. - Witloof toevoegen en al omscheppend zonder te laten kleuren 5 minuten laten bak... bekijk recept »

Kalfsrollade met Hollandse mosterdsaus

Voor 4 personen: voor de kalfsrollade: 600 gram kalfsrollade zout en versgemalen peper 2 eetlepels bloem 50 gram boter voor de Hollandse mosterdsaus: 2 dl kalfsfond of vleesbouillon (tablet of uit pot) 1 borrelglaasje (liefst oude) jenever 125 ml crè... bekijk recept »

Witloofsoep

1 kg witlof 70 gram boter 4 uien 2 teentjes knoflook 85 gram bloem 2,5 liter tuinkruidenbouillon 2 dl room Zout en peper Nootmuskaat 1 bos peterselie 1 eigeel- Het witloof schoonmaken, wassen en de bittere kern er uit halen. De witloof in ringetjes s... bekijk recept »

Pagina 96 van 100