1000 recepten met wortel
125 g bloem 2 eieren 400 ml melk 100 g fijngesneden spinazie ((pak 450 g, diepvries), ontdooid) 50 g boter ½ bos bospeen 2 schaaltjes rundertartaar (a 2 stuks, 200 g) 1 rode paprika (in reepjes)1. Doe de bloem in een... bekijk recept »
8 eetlepels olijfolie 700 g aardappelschijfjes 500 g winterwortels 6 augurken zoetzuur (pot a 680 g) 1 kleine ui 1 zakje verse peterselie (30 g) 1 pak zeeschnitzels (diepvries, 400 g)1. In pan 3 el olie verhitten en aardapp... bekijk recept »
1 bos bospeen (ca. 500 g) 2 kleine aardappels 1 ui 1 teentje knoflook 25 g boter 900 ml kruidenbouillon (van 2 tabletten) 100 ml (versgeperst) sinaasappelsap 2 eetlepels fijngeknipte peterselie1. Groen en uiteinden van bospeen... bekijk recept »
100 g amandelen 2 sinaasappels 2 eieren 250 g fijne kristalsuiker 150 g boter (kamertemperatuur) 250 g ricotta (verse roomkaas) 300 g winterpeen 250 g griesmeel ½ zakje bakpoeder (zakje à 16 g, pakje 5 zakjes) 1 ... bekijk recept »
8 eieren 100 ml melk 250 g cherrytomaten 1 bol mozzarella olijfolie om in te bakken 1 bos basilicum Omelet Caprese Meng in een kom de eieren met de melk. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.Halveer de ch... bekijk recept »
4 hazen(achter)bouten (ca. 1400 g) zout peper 4 dl rode wijn 1 stengel bleekselderij 1 wortel 1 ui 1 laurierblaadje 6 zwarte peperkorrels 4 el olijfolie 1 pot wildfond (380 ml) 300 g tagliatelle 50 g geraspte Parmeza... bekijk recept »
250 g farfalle 300 g wortels 3 el mayonaise 1 el citroensap 1 el olijfolie 3 stengels bleekselderij 250 g gerookte kipfilet 3 el verse bieslook 75 g rucola slamelange1. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij... bekijk recept »
olie om te frituren 1 lotuswortel 30 g bloem 125 g rijstmie 100 g wortel 100 g rettich 1 bosje waterkers 1 bakje daikon 250 g tofu 300 ml arachideolie 50 g ongezouten pinda's 1 rode peper 300 ml wortelsap 1 limoen 200 ml nuoc mam (vissaus) k... bekijk recept »
150 g wortel (geschrapt en in plakjes) 150 g bloemkool (in kleine roosjes) moedermelk of opvolgmelk (eventueel)1. Kook de wortel samen met de bloemkool afgedekt in een pan met een bodem water in 10-12 minuten gaar. Giet de groenten... bekijk recept »
50 g hazelnoten 500 g rauwe bieten 200 g winterpeen 2 friszure appels 2 el rodewijnazijn 4 el extra vierge olijfolie1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afk... bekijk recept »