1000 recepten met wortel
800 g winterpeen 1 paksoi 2 tl sesamolie 1 el zonnebloemolie 2 el Japanse sojasaus (flesje 50 ml) 1 el sesamzaad1. Schrap de winterpeen en snijd in smalle reepjes van 5 cm lang. Verwijder de onderkant van de paksoi en snijd in smalle r... bekijk recept »
15 g koriander (bakje 15 g) 800 g Parijse worteltjes 1 el citroensap 2 el zoete chilisaus1. Kook de worteltjes in een pan water in 5 min. beetgaar. Snijd ondertussen de blaadjes van de koriander fijn. 2. Giet de worteltjes af in een vergie... bekijk recept »
300 g winterpeen 2 zoete uien 2 tenen knoflook 1 rode peper 3 el olijfolie 300 g volkoren penne 400 g tomatenblokjes 148 g zongedroogde tomaten in olie (pot à 295 g)1. Schil en snijd de wortel in kleine blokjes. Snipper de ui en sn... bekijk recept »
1 knolselderij 3 tl gemalen koriander (ketoembar) ½ tl zout 6 el olijfolie 3 cm verse gember 600 g geschilde bospenen (bak 600 g)1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. 2. Schil de knolselderij en sn... bekijk recept »
1 grote winterwortel 1 courgette 2 preien 2 pakken straight to wok new noodles (a 300 g) 3 eetlepels zonnebloemolie 1 schaaltje varkensreepjes (naturel ca. 400 g) 2 pakken Lao Mein Noodle Sauce Satay (satésaus a 217 g)1. Gr... bekijk recept »
1 bos peen (geschrapt) 1 bakje pijnboompitten (80 g) 1 pakje witte kaasblokjes ((200 g), verkruimeld) 1 zakje bosui ((3 stuks), fijngesneden) 4 takjes basilicum (de blaadjes fijngesneden) 40 g boter (gesmolten)... bekijk recept »
1 ananas 3 winterpenen (zak 1 kg) 2 cm verse gember (zakje 150 g)1. Snijd de boven- en onderkant van de ananas. Zet de vrucht rechtop op de snijplank en snijd rondom met een scherp mes de schil eraf. Snijd de ananas in de lengte doormid... bekijk recept »
2 rode uien 2 teentjes knoflook 1 kleine winterwortel 3 eetlepels olijfolie 2 blikjes gekookte linzen (a 400 g) 2 potten peperonata (a 190 g) 100 g gemalen pittige kaas (bijv. grana padano) 1 ciabatta (brood)1. Ui en... bekijk recept »
1 winterpeen 1 theelepel Thaise rode currypasta (of milde Indiase currypasta) 2 eetlepels roerbakolie 200 ml kokosmelk ½ zakje verse koriander ((a 15 g), grofgehakt)1. Peen schrappen of dun schillen en dan in dunne plakjes snij... bekijk recept »
1 kilo aardappels (kruimig) 1 schaal magere speklapjes (ca. 500 g) 3 eetlepels mosterd 1 pak hutspotgroenten (ui en wortel, 500 g) 1 pak sperziebonen (diepvries, 450 g) 200 ml melk1. Aardappels schillen en in stukken sni... bekijk recept »