1000 recepten met wortel
2 uien 75 g boter 300 g risottorijst 900 g kruidenbouillon (tablet) 2 zakjes geschrapte worteltjes (a 300 g) 2 schaaltjes Tivall groenteschnitzels (a 180 g) ½ zakje verse peterselie (a 30 g) 1 schaaltje Zaanland... bekijk recept »
1 afgestreken koffielepel karwijzaadjes 2 afgestreken koffielepels kerriepoeder (Santa Maria) 2 eetlepels arachideolie 50 g boter 1 dikke ui een snuifje gemalen koriander gehakte verse koriander 25 cl kokosmelk of verse room 600 g parelhoenfilets pep... bekijk recept »
het sap van 2 sinaasappelen 50 cl kippenbouillon (met 1 bouillonblokje) 2 teentjes knoflook 1 koffielepel komijnzaadjes of gemalen komijn 2 eetlepels olijfolie peper en zout 10 cl room 500 g wortelen1. Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes. Frui... bekijk recept »
6 wortels 4 sinaasappels, in parten 4 appels stukje gemberwortel van 2,5 cm, geschildEen snelle vitaminekick bomvol superfoods! Deze jus d 'orange met wortel, appel & gember maak je in een paar minuutjes klaar. 1. Doe alle ingrediënten... bekijk recept »
125 g taugé 1 rode peper 1 wortel (geraspt) 200 ml natuurazijn 1 teentje knoflook (geperst) 1 theelepel gemberpoeder 4 eetlepels suiker1. Taugé in zeef wassen en laten uitlekken. Peper halveren en eventueel zaadjes verwijderen. ... bekijk recept »
200 g sperziebonen ½ zakje geschrapte worteltjes (a 300 g) 1 rode paprika 3 eetlepels boter 1 schaaltje runderreepjes naturel (ca. 300 g) 1 pak stamppot dagschotel sperziebonen met runderreepjes (256 g) 1 bakje cherryt... bekijk recept »
0,25 wittekool 2 wortelen 5 cm daikon (soort Aziatische wortel) 1,5 eetlepel rijstazijn 1,5 eetlepel sojasaus 1,5 eetlepel sesamolie 1 eetlepel mayonaise 1,5 eetlepel sesamzaadjes zout peper van de molen1. Verwijder de harde kern van de kool en snijd... bekijk recept »
2 zoute haringen (zeer fijngesneden) 1 wortel (in heel kleine stukjes) 3 sneetjes licht roggebrood 3 blaadjes ijsbergsla 1 eetlepel boter of margarine 1 bosuitje ((zakje 3 stuks), in dunne ringetjes) 1. Meng in een kom de h... bekijk recept »
1 pak gele rijst (325 g) 50 g rozijnen (zak 500 g) 2 bossen peen (in schuine plakjes) 2 el olie 2 uien (in partjes) 1 schaal kipfilet ((380 g), in stukjes) 2 el kerriepoeder 1 pakje kokosmelk (200 ml)1. Koo... bekijk recept »
600 gr pastinaak 600 gr wortel 2 uien 1 teentje knoflook 1 theel tijm 2 eetl mosterd Scheutje melk 20 gr boterSchil de pastinaken en de wortels en snijd ze in stukjes. Kook ze in 20 -25 min in een ruime hoeveelheid water met e... bekijk recept »