740 recepten met zuurkool
2 speklapjes 2 eetlepels grove mosterd 4 eetlepels paneermeel 2 eetlepels boter 1 bak aardappelpuree (vers, 550 g) 1 zak wijnzuurkool (Riesling, 250 g) 4 gewelde abrikozen (, in reepjes)1. Speklapjes met mosterd bestrijken.... bekijk recept »
500 g milde wijnzuurkool 1 friszoete appel (bijv. elstar) 1 el olijfolie 1½ el vadouvan 4 ribkarbonades 100 g spekreepjes 800 g aardappelpuree met boter1. Doe de zuurkool in een vergiet, spoel kort onder warm stromend water en l... bekijk recept »
800 g kruimige aardappelen 1 laurierblaadje 400 g knolselderij 200 g Zeeuws spek 2 el zonnebloemolie 2 tl karwijzaad 500 g kruidenzuurkool 200 ml halfvolle melk1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook met water, zout en... bekijk recept »
1.2 kg kruimige aardappelen 50 g ongezouten roomboter 4 braadworsten 2 uien 1 el kerriepoeder 500 g zuurkool 60 g walnoten1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Verhit ondertussen de hel... bekijk recept »
50 g boter 4 uien (in halve ringen) 1 pakje zuurkool (500 g) 1 theelepel kaneel 200 ml bier 3 appels ((elstar of jonagold), geschild) 1 blik witte bonen (800 g)1. Oven voorverwarmen op 200 °C. In hapjespan helft van bo... bekijk recept »
1 schaal magere speklapjes (400 g) 1 eetlepel kerriepoeder 2 eetlepels boter 1 ui (in halve ringen) 1 zak kookaardappelen (kruimig (800 g)) 1 zak zuurkool (500 g) 1 rode paprika (in blokjes) 150 ml melk 2-3 ee... bekijk recept »
2 schaaltjes varkenskatenhaas (a ca. 230 g) 1 ui 1 appel 2 eetlepels boter of margarine 1 zak wijnzuurkool (520 g) 1 pak aardappelpuree à la minute (180 g)1. Varkenshaas na elkaar bereiden in de magnetron, volgens gebruiksaan... bekijk recept »
5 plakjes deeg voor hartige taart (pak 10 plakjes, diepvries) 520 g zuurkool naturel 200 g bakbacon dikke plakken 400 g runderknakworstjes (blik) 150 ml finesse voor koken 3 eieren 100 g gemalen oude kaas 48 2 g boter om in te... bekijk recept »
600 g eendenborstfilet 1 kleine ui 1 kruidnagel 1 laurierblad 150 ml volle rode wijn 4 stevige appels ½ zakje pijnboompitten (a 65 g) 8 eetlepels vloeibare acaciahoning 500 g zuurkool1. Vetlaag van eendenborst halen met een ... bekijk recept »
4 eieren 100 g blauwaderkaas (bijv. Danish blue) 600 g rösti (diepvries) 3 eetlepels boter 150 g oesterzwammen 150 g gewelde abrikozen 1 zak kruidenzuurkool ((450 g), uitgelekt) 2 eetlepels peterselie (fijngesneden)1... bekijk recept »