740 recepten met zuurkool
2 el vloeibare margarine 400 g zoete aardappels geschild en in blokjes 300 g wijnzuurkool 2 groentebouillonblokjes 125 g slagroom 300 g zalmfilet 150 g tuinerwtjesVerhit de vloeibare margarine in een soeppan en bak de zoete aardappel 3 min. Schep de ... bekijk recept »
360 g witte bonen 500 g verse zuurkool 50 g boter 1 sachet gedroogde Provençaalse kruiden* 2 sjalotten ½ el olijfolie 1 schaal Lincolnshire-braadworst 2 tl mierikswortel (potje 140 g) 85 g Griekse yoghurt 40 g rucola1. Doe... bekijk recept »
8 dilletakjes 500 g filets van witte vis (roodbaars, enz.) gemalen komijn (facultatief) 140 g gerookte zalm 8 eetlepels verse room 500 g voorgekookte zuurkool met witte wijn (in zakje)1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. 2. Maak de zuurkool los... bekijk recept »
1 kg iets kruimige aardappelen ((zak 3 kg), geschild) 3 el olijfolie 2 uien (gesnipperd) 1 zak zuurkool (naturel (500 g)) 2 schaaltjes kabeljauwburgers (a 2 stuks) 125 ml halfvolle melk 1 tl tijm (potje 15 g)1. Ha... bekijk recept »
4 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries) 250 g zuurkool naturel 4 eieren 125 ml crème fraîche 1 zakje gemalen oude kaas (80 g) 100 g gebraden beenham (in reepjes) ⅓ bakje dadels (bakje a 225 g)1. Oven voorverwarm... bekijk recept »
4 zeer grote pofaardappels in de schil 2 eetlepels olijfolie grof zeezout 1 zak zuurkool naturel (500 g) 200 g salami (vleeswaren) 1 ui (gesnipperd) 125 ml zure room1. Oven voorverwarmen op 225 °C. Aardappels wassen, droogd... bekijk recept »
50 g tutti frutti 1 zakje gekookte wijnzuurkool ((250 g) pak ` 520 g) 1 dl appelsap 2 varkensfiletlapjes 1 eetlepel grove mosterd 25 g boter 1 bak aardappelpuree (550 g) 1 bekertje crème fraîche (125 ml)1. Tuttifrutti in ... bekijk recept »
500 g zuurkool 2 appels (bijv. Braeburn) 12 plakjes beenham 12 kruidnagels 450 g aardappelpuree (koelvers) 100 ml appelsap 3 el paneermeel 50 g roomboter1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereid de zuurkool volgens de aanwijzingen ... bekijk recept »
1 kg aardappelen geschild 1 zakje kruidenzuurkool uitgelekt 75 g abrikozen gedroogd, in reepjes 2 el olijfolie 2 uien in ringen 1 el ketjap manis 1 el tomatenpuree 1 zakje geraspte kaas extra belegen 20 g boterVerwarm de oven voor op 200 °C. Kook de... bekijk recept »
1½ kg kruimige aardappel 250 g kastanjechampginons 1 rode paprika 2 el boter 1 zakje wijnzuurkool 125 g blauwaderkaas 2 dl melk1. Schip aardappels, snijd in stukken. Kook in pan met weinig water en zout aardappels afgedekt in ca. 20 ... bekijk recept »