740 recepten met zuurkool
50 g boter 4 dunne varkenskoteletten (ca. 100 g/stuk) 1 eetlepel extra fijne kappertjes 8 flensjes (ongesuikerd) 1 eetlepel ganzenvet 3 jeneverbessen 10 cl kalfsfond 2 mespunten komijnzaad 1 eetlepel mosterd versgemalen peper, zout 12 cl witte Riesli... bekijk recept »
1 kg kruimige aardappelen 400 g handappels (bijv. jonagold) 500 g zuurkool 100 g bacon 1 el vloeibare margarine 100 ml melk 200 g crème fraîche light 1 snufje zout 1 snufje peper 1 extra magere rookworst (275 g) 1 keukenpapier ... bekijk recept »
500 g kruimige aardappelen 2 uien 300 g cervelaatworst 500 g zuurkool 4 el olijfolie1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Snijd de ui in ringen. Kook de aardappelen in 15-20 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 225 °C. Verspreid de... bekijk recept »
1 el olie 1 rode paprika 1 groene paprika 1 el tijm 500 g zuurkool 125 ml crème fraîche 125 ml droge witte wijn 250 g gegrilde casselerrib 3 el vloeibare margarine 1,5 Franse mosterd 3 tl honing 1 dl water 1 snufje zout 1 el... bekijk recept »
2 Gelderse worsten 825 g gerookt hammetje 2 in fijne ringen gensneden uien 4 jeneverbessen 1 eetlepel korianderzaadjes 2 kruidnagels 2 blaadjes laurier 1 eetlepel olijfolie peper 1 kg rauwe zuurkool 850 g spieringkoteletten1. Ontzout het hammetje ged... bekijk recept »
50 cl pilsbier 4 braadworsten 12 sneetjes gerookt spek 600 g gerookte varkensschouder 3 gerookte worsten 10 jeneverbessen 25 cl kippenbouillon 6 knakworsten 3 teentjes knoflook 1 koffielepel korianderkorrels 6 kruidnagels 4 laurierbladen 2 kg rauwe z... bekijk recept »
2 appels 50 g boter 520 g gekookte wijnzuurkool (zak) 50 g rozijnen 1 tl tijm (potje à 15 g) 600 g aardappelpuree (koelvers) 250 g geitenkaas, Bettine Blanc 581. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de appels in kwarten. V... bekijk recept »
1 pak zuurkool (500 g) 1 prei (in ringen) 1 blik roze zalm ((418 g), uitgelekt) 1 pakje room culinair (200 ml) 2 tl gedroogde dille 1 teen knoflook (fijngesneden) 1 zak aardappelrösties (600 g, diepvries)1. V... bekijk recept »
250 g wijnzuurkool (zak à 250 g) 2 el olijfolie 2 tl karwijzaad 300 g gesneden spitskool (zak à 300 g) 75 g rucola 1 el extra vergine olijfolie1. Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet. Druk er met een vork zo veel mogelijk voc... bekijk recept »
1 kg iets kruimige aardappelen 1 kg zuurkool (pak à 500 g) 140 g tomatenpuree (blik) 1 tl sambal 160 g katenspek (pak) 150 ml halfvolle melk 50 g boter 250 g Gelderse rookworsten (zak)1. Verwarm de oven voor op 180 °... bekijk recept »