Recepten met zuurkool

740 recepten met zuurkool

Zuurkool

Zuurkool De meeste groenten gaan vers van het land of de kas naar de winkel. Zuurkool niet. Die begint als witte kool. De buitenste bladeren en de harde kern worden verwijderd en de rest wordt in fijne reepjes gesneden. Deze worden licht gezouten en een tijdje opgeborgen. Vroeger in een grote Keulse pot in de kelder, nu in containers in de fabriek. Goed aandrukken, afdekken en dan drie tot acht weken geduld hebben. Dat is het geheim van deze heerlijke Hollandse winterkost. Licht verteerbaar, mildzuur van smaak en rijk aan vitaminen. In de achttiende eeuw zeilde de Britse zeevaarder en cartograaf James Cook niet uit zonder een paar vaten zuurkool aan boord: om scheurbuik wegens vitaminegebrek te voorkomen! Spoel de zuurkool niet af, want dan verdwijnen de vitamines in de gootsteen. Snij de zuurkool wat fijner als je die te grof vindt. Eventueel kun je de zuurkool met een vork losser maken. Je kunt zuurkool koken of stoven met een beetje water en naar wens met een klontje boter. + lees meer

Stamppot zuurkool

1 1/2 kg afkokende aardappelen Zout Peper 1 1/2 dl halfvolle melk 600 gr (wijn)zuurkool 75 gr reepjes mager rookspek 2 eetlepels boter 1 rode paprika 2 gerookte kipfilets (400 gr) 1 klein potje bruine bonen 2-3 eetlepels crè me fraîche 1... bekijk recept »

zuurkool

gram 350 witte kool glas 1.5 witte wijn glas 1 water eetlepels 2 azijn koffielepel 1 kappertjes stuks 6 jeneverbessen stuks 2 spek van 2 a 3 cm dik stuks 2 weense worsten stuks 2 lunchworst van 2 a 3 cm dik blad 2 laurierbladen zout en peper re... bekijk recept »

Zuurkooltaartjes

4 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)250 g zuurkool naturel4 eieren125 ml crème fraîche1 zakje gemalen oude kaas (80 g)100 g gebraden beenham (in reepjes)1/3 bakje dadels (bakje a 225 g) Oven voorverwarmen op 200 °C. Deegplakje... bekijk recept »

Zuurkooltaartjes

4 plakjes deeg voor hartige taart 250 g zuurkool naturel 4 eieren 125 ml creme fraiche 80 g geraspte Old Amsterdam kaas 100 g gebraden beenham 1/3 bakje dadels Deegplakjes laten ontdooien. Zuurkool in zeef laten uitlekken en vocht goed uitdrukken. Zu... bekijk recept »

Rookworst Doria

Halve zak aardappelpuree voor 2 personen 2 plakjes kaas ,kruidnagel 1 ons katenspek halve komkommer ,groot 1 tl kruiden ,provencaalse 1 stuk rookworst (geweld & gaar) grof of fijn naar keuze 250 g zuurkool Was en snijd de komkommer in de lengte... bekijk recept »

Zuurkoolschotel Uit De Oven

- mix voor aardappelpuree van Maggy - warme melk - peper en zout - 500 gr. rundergehakt (of half-om-half) - 1 gesnipperd uitje - 1 bakje champignons - 1 blikje geconcentreerde champignonsoep van Unox - 1 blikje tomatenpuree - 1 bakje spekreepjes - 50... bekijk recept »

Zuurkoolstamppot met ananas

Voor 4 personen: 1.5 kg aardappelen 500 gram zuurkool Unox Magere Rookworst 275 gram zout en peper 0.2 l warme melk 40 gram margarine 125 gram ananas 1 kleine rode paprika 125 gram spekjesProef de zuurkool en spoel de kool onder de koude kraan, als u... bekijk recept »

Zuurkoolschotel Met Worst En Spek

Botersnufje pepersnufje zout1 (magere) rookworst1 dl. witte wijn1 el. Franse mosterd1 el. Provencaalse kruiden1 pakje aardappelpuree (voor 4 personen)100 gram ontbijtspek (in plakjes)500 gram zuurkool Breng de zuurkool in een pan met de witte wijn, F... bekijk recept »

Zuurkoolstamppot

500 gr aardappelen 1 beetje melk 1 beetje peper en nootmuskaat en zout 1 pak zuurkool 1 blikje ananas 1 halve paprika 250 gr gerookt spek1. Kook de aardappels met het zout 30 minuten.2. Laat intussen de zuurkool uitlekken en spoel eventueel wat af. O... bekijk recept »

Zuurkoolijs

220 gr. zuurkool 1 lt. water 650 gr. suiker 50 gr. gembersiroop 100 gr. ananasstukjes 50 gr. gesmolten pure chocolade 50 gr. amandelen 50 gr. hazelnoten ( fijngehakt en gebruneerd) 50 gr. rozijnengeweld in rum en uitgelekt Hulpmiddelen Sorbetiere o... bekijk recept »

Pagina 44 van 74