Recepten met zuurkool

740 recepten met zuurkool

Zuurkool

Zuurkool De meeste groenten gaan vers van het land of de kas naar de winkel. Zuurkool niet. Die begint als witte kool. De buitenste bladeren en de harde kern worden verwijderd en de rest wordt in fijne reepjes gesneden. Deze worden licht gezouten en een tijdje opgeborgen. Vroeger in een grote Keulse pot in de kelder, nu in containers in de fabriek. Goed aandrukken, afdekken en dan drie tot acht weken geduld hebben. Dat is het geheim van deze heerlijke Hollandse winterkost. Licht verteerbaar, mildzuur van smaak en rijk aan vitaminen. In de achttiende eeuw zeilde de Britse zeevaarder en cartograaf James Cook niet uit zonder een paar vaten zuurkool aan boord: om scheurbuik wegens vitaminegebrek te voorkomen! Spoel de zuurkool niet af, want dan verdwijnen de vitamines in de gootsteen. Snij de zuurkool wat fijner als je die te grof vindt. Eventueel kun je de zuurkool met een vork losser maken. Je kunt zuurkool koken of stoven met een beetje water en naar wens met een klontje boter. + lees meer

Zuurkoolschotel

500 g aardappelen geschild 500 g zuurkool 300 g ananasstukjes 50 g rozijnen 100 g plakjes ontbijtspek melk boter paneermeel Beboter een ovenschaal. Schep de helft van de puree in de schaal en leg daarop de helft van het ontbijtspek. Voeg vervolgens d... bekijk recept »

Broodje 4-daagse

4 dunne hamlappen 4 Kaiserbrodchen 100 gram zuurkool goed uitgelekt en een keer het mes er door. 1 potje zure room van 125 ml teentje knoflook 1 grote ui in halve ringen peper en zout Olie Wrijf de hamlappen in met peper en zout. Verhit 3 el olie in... bekijk recept »

Kipcasserol

1 kipin stukken gesneden kipkruiden met zout 2 eetlepels boter 1 kg zuurkool 2 uienfijngehakt 1 teen knoflookfijngehakt ? 1 koffielepel karwijzaad 1 koffielepel dillevers gehakt 1 kippenbouillon 1 eetlepel paprikapoeder Evt. wat zout Kruid de ... bekijk recept »

Segediener Goulash

125 gr doorregen spekblokjes 250 gr varkenspoelet 250 gr zacht runderpoelet 2 teentjes knoflook 250 gr uien 500 gr tomaten 250 gr zuurkool 20 gr (kruiden)boter peperzout 1 flinke eetlepel paprikapoeder 1 theelepel tijm 1 kop rode wijn 1/8... bekijk recept »

Zuurkoolgoulash

400 gr. gehakt, 2 uien, 1-2 teentjes knoflook, zoutpeper, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 blikje tomatenpuree, 1 rode paprika, 2 appelen, 200 gram knoflooksalami of chorizo, 750 gram zuurkool, 100 ml creme fraicheBak het gehakt rul in een ruime hapjespan... bekijk recept »

Sjoerkoro

500 gr Zuurkool 250 gr Zoutvlees (Kan ook zuurkoolspek of Ontbijtspek gebruiken) 4 middelgrote aardappelen 1 grote ui 1 bouillonblokje 1 laurierblad 50 gr boter 1 peper(madam janet) 2 eetlepels tomatenpuree 3 dl water zwarte peper Braad het vlees in ... bekijk recept »

Broodje Warm Vlees

Ingredienten 2 eetlepels boter 1 gesnipperde ui 250 g gegaarde wijnzuurkool 150 g gebraden fricandeau in plakjes 2 piramidebroodjes met pompoenpitten 50 ml water ? eetlepel honing 1 eetlepel mosterd 2 augurken Bereiding Ideaal voor als je weinig tij... bekijk recept »

Zuurkoolgoulash

300 gram hamlappen peperzout 2 uien 1 teentje knoflook 1 rode paprika 25 gram margarine 1 theelepel goulashkruiden of paprikapoeder 1 eetlepel tomatenpuree 1 theelepel kummel of karwijzaad 500 gram zuurkool 1 klein bekertje zure room (125 m... bekijk recept »

Nieuwjaarrecept Restantensoep

1,2 L runderbouillon van 3 blokjes 100 gr blonde linzen (Silvo) 1 grote ui (grof gesnipperd) 2 teentjes knoflook (geperst) 1 winterwortel of 2 zoete aardappelen (in blokjes) restje rauwe zuurkool (wat fijner gesneden) 1 kleintje of gewone rookworst (... bekijk recept »

Oudjaarrecept Heerlijke Zuurkoolschotel

1 zakje zuurkool1 bakje spekreepjes1 ui2 appels1 bouillonblokje1 kg. aardappelenrookworst. Bak de spekreepjes in een grote pan (koeke- hapjepan of wok met anti-aanbaklaag). Voeg dan de ui gesnipperd erbij. Even doorbakken, dan de zuurkool erbij met h... bekijk recept »

Pagina 63 van 74