740 recepten met zuurkool
2 witte puntjes8 plakjes bacon4 eetlepels mayonaise1 eetlepel grove mosterd of piccalillyblaadjes kropsla50 gram geraspte kaas1 blikje knakworst, hotdogs of frankfurters1. Verwarm de worst zonder te koken. Snijd de broodjes aan de bovenkant in de len... bekijk recept »
250 g cannellinibonen, 1 nacht geweekt in koud water of 1 blik van 800 g 3 aardappelen, in blokjes 250 g zuurkool 150 g speck, in blokjes 1 liter kippenbouillon 2 tenen knoflook, fijngehakt 1 laurierbladje 1 eetl bloem 4 eetl olijfolie zout & peper1.... bekijk recept »
40 st kastanjechampignons 250 g corned beef 250 g zuurkool 125 g gruyerekaas 125 g roggebrood 6 el Thousand Islands dressing 1 tl komijn 1. Borstel de paddenstoelen schoon en verwijder de steeltjes. Hak de steeltjes fijn. Spoel de zuurkool, knijp fi... bekijk recept »
2 eetl boter 125 gr magere spekreepjes 250 gr gesnipperde ui 250 gr champignongs in schijfjes gesneden 250 gr zuurkool 4 dikke sneden hespeworst in reepjes gesneden 2 teentjes look 750 gr aardappelpuree(kan je op voorhand maken) 2.5 dl hollandes saus... bekijk recept »
200 g mager zuurkoolspekin reepjes 2 grote uienin ringen 2 teentjes knoflookgeperst 2-3 tl milde paprikapoeder 1,5 l vleesbouillon 500 g zuurkool1-2 tl gedroogde oregano 250 g chorizo of rookworstin plakjes zout peper 1,25 dl zure room 2-3 el fijnges... bekijk recept »
1 ui in dunne plakjes 500 gram aardappels 400 gram zuurkool 1 stevige appel in blokjes 75 gram in blokjes gesneden ham 75 gram belegen kaas in blokjes 30 gram boter of margarine melk pepernootmuskaat paneermeel 2 schijven ananas 10 gram boter of marg... bekijk recept »
750 gr zuurkool 1 grote pot of blik witte bonen 100 gr doorregen spek 1 ui 2 dl bouillon enkele jeneverbessen 1 theelepel bonekruid 2 zachtzure appels 300 gr bloedworst in plakken 4 gr botermargarinebak- of braadvet Bak het spek uit en fruit de uisni... bekijk recept »
500 gr zuurkool 100 gr ui 200 gr appels 200 gr aardappelen 1/4 liter droge witte wijn zout azijn suiker karwijzaad (kummel) 4-6 paar verse worstjes (of rundersaucijsjes) Laat de Romertopf minstens 15 minuten in koud water weken. Snijd de zuurkool e... bekijk recept »
500 gr zuurkool 100 gr ui 200 gr appels 200 gr aardappelen 1/4 liter droge witte wijn zout azijn suiker karwijzaad (kummel) 4-6 paar verse worstjes (of rundersaucijsjes) Snijd de zuurkool een beetje kort. Pel de ui en snijd hem in stukjes. Schil de a... bekijk recept »
- 1 zak wijnzuurkool 400 gram- - 200 gram worteltjes- - 400 gram shoarmavlees- - 150 gram rozijnen- - creme fraiche (250 ml)- - aardappelpuree (pakje)- - geraspte oude kaas- - boter. Vleesmengsel over de bodem van een overschaal verdelen. Zuurkool hi... bekijk recept »