1000 recepten met basilicum
300 g penne rigate 600 g verse zalmfilets 2 el olijfolie 250 g groene olijven zonder pit (pot) 15 g verse basilicum (bakje) 100 g pesto alla Genovese 75 g rucola1. Kook de penne bijna gaar (iets korter dan de aanwijzingen op de ... bekijk recept »
1 kg stamppotaardappelen (panklaar) 15 g verse basilicum 50 g boter 2 zakken panklare prei (a 300 g) 2 schalen groenteburgers (a 150 g) 150 g magor 200 ml melk1. Kook de aardappels volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de ba... bekijk recept »
2 bruine pistoletjes 2 teentjes knoflook 3 eetlepels olijfolie 4 (tros)tomaten 1 zakje tomatensoep (met pesto (55 g)) 1 zakje verse basilicum (15 g)1. Pistolets halveren. Knoflook pellen en boven olie uitpersen. Snijvlakken van pi... bekijk recept »
1 rode ui 3 eetlepels olijfolie met knoflookaroma en chilipeper 250 g halfgedroogde tomaatjes (bediening of potje gedroogde tomaatjes in olie) 1 zakje verse basilicum (15 g) 4 gegrilde paprika's (potje) 1 eetlepel balsamicoaz... bekijk recept »
50 g pistachenoten (bakje 95 g) 500 g gekookte bieten (schaal, koelvers) 15 g basilicum (bakje) 150 g burrata (bol, Italiaanse kaas, koelvers) 4 el balsamicoglazuur (flesje 67 g)1. Verhit een koekenpan zonder olie of ... bekijk recept »
300 g macaroni grande 2 braadworsten 2 el olijfolie 350 g pastasaus zongedroogde tomaat 2 bollen mozzarella 8 g basilicum (bakje à 15 g)1. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. 2. Verwijder ondertussen het... bekijk recept »
300 g spaghettini 4 preien 3 el olijfolie 150 g roomkaas knoflook ½ zakje verse basilicum (a 15 g)1. Kook de spaghettini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de prei schoon en snijd in ringen. Verwarm de olie in een braadp... bekijk recept »
500 g spaghetti 200 g chorizo 1,2 l water 1 blikje tomatenblokjes 500 g kerstomaten 100 g rucola 1 bosje basilicum 1 bundel lente-uitjes 100 g Kalamataolijven 100 g geraspte parmigiano 1 dl olijfolie peper en zout1. ‘Mise en place’ : snijd het wit va... bekijk recept »
3 rode uien 2 tenen knoflook 6 el arachideolie 4 courgette 2 el balsamicoazijn 690 g passata di pomodoro 150 g Parmezaanse kaas 15 g basilicum 125 g mozzarella 8 el panko (Japans broodkruim)1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Sn... bekijk recept »
600 g sperziebonen (steelaanzet verwijderd) 1 bakje basilicum ((15 g), blad in dunne reepjes) 2 el balsamicoazijn (flesje 250 ml) 2 el olijfolie extra vierge1. Kook de sperziebonen in water met zout in 8 min. beetgaar. Meng het b... bekijk recept »