1000 recepten met basilicum
500 g romatomaten (of vleestomaten) 3 takjes basilicum 50 ml droge sherry 100 ml kruidenbouillon (van bouillonpoeder) tabasco1. Snijd de tomaten in stukjes. Pluk 4 mooie blaadjes basilicum van de takjes en houd ze achter voor garner... bekijk recept »
300 g schelpjespasta 15 g verse basilicum 250 g ricotta (verse kaas) 2 el olijfolie 1 tl nootmuskaat 500 g cherrytomaten aan de tak1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de basilicum fijn. Schep de ricotta om ... bekijk recept »
1 potje (125 g) halfvolle yoghurt 1 eetlepel basilicum, fijngehakt 2 eetlepels citroensap 750 g groene asperges 2 teentjes look 1 eetlepel mayonaise 1 eetlepel olijfolie 2 eetlepels parmezaankrullen 4 sneetjes rauwe ham1. Verwarm de barbecue of de gr... bekijk recept »
100 g chorizo pamplona 3 takjes rozemarijn 600 g preien 15 g basilicum 4 eieren 200 g crème fraîche 100 g jong belegen geitenkaas (stuk) 270 g vers bladerdeeg (rol) 250 g cherrytomaten aan de tak1. Verwarm de oven voor op 18... bekijk recept »
50 g boter 75 g roomboterkoekjes 1 el suiker 100 ml citroensap 85 g suiker 1 steranijs 1 vanillestokje 1 bos basilicum 200 g gecondenseerde melk 2 eidooiers 60 ml limoensap 75 ml water 250 g suiker 3 eiwitten keukenmachine met hakmolen springvo... bekijk recept »
1 bak mezzelune gigante met ricotta en spinazie (gevulde pasta, koelvak, 250 g) 2 el olijfolie 2 ansjovisfilets ((blikje 46 g), fijngesneden) 6 blaadjes basilicum of salie ((zakje a 15 g), grof gesneden)1. Kook de mezzelune volge... bekijk recept »
3 groene appels (Granny Smith) 100 ml appelsap 100 g witte basterdsuiker 2 zakjes verse basilicum (a 15 g) 125 g frambozen (of aardbeien, in vieren)1. Appels in stukjes snijden. Stukjes in open diepvriesbak in diepvriezer in ca. 2 u... bekijk recept »
2 aubergines 4 el olijfolie 4 trostomaten 20 g basilicum 350 g ricotta 6 verse lasagnebladen naturel 4 el rode pesto 75 g biologische belegen kaas 1 el pijnboompitten 1 snufje peper 1 snufje zout 1 bakplaat ... bekijk recept »
4 aubergines 1 ui 3 stengels bleekselderij 15 g basilicum (bakje à 15 g) 50 g kappertjes (potje à 100 g) 280 g Groene olijven bella cerignola (potje à 280 g) 50 ml milde olijfolie 70 g tomatenpuree (blikje à 70 g) ... bekijk recept »
500 g sperziebonen 1 rode ui (in dunne halve ringen) 2 el rodewijnazijn 6 el olijfolie extra vierge 100 g witte kaasblokjes (grof verkruimeld) 2 el basilicum (in stukjes gescheurd)1. Kook in een pan de sperziebonen in ruim wa... bekijk recept »