1000 recepten met basilicum
4 eetlepels olijfolie (extra vierge) ½ limoen 3 zakjes verse basilicum (à 15 g) 1 eetlepel creme fraiche 1 eetlepel dragonazijn 2 theelepels vissaus ½ eetlepel gembersiroop 1 eetlepel droge witte wijn versgemalen (witte... bekijk recept »
8 halfgedroogde tomaten in olie 4 teentjes knoflook 200 g (zachte) boter peper 3 eetlepels gehakte, verse basilicum zout1. Kneed de zachte boter met de geperste lookteentjes, de fijngehakte halfgedroogde tomaten, 1 koffielepel van de marinadeolie van... bekijk recept »
2 schalen portobello (a 2 stuks, paddenstoelen) 6 eetlepels olijfolie extra vierge 1 aubergine (in blokjes van 1 cm) 3 tenen knoflook (fijngesneden) 8 semi-zongedroogde tomaten ((potje 295 g) in reepjes) 1 bol mozzarella... bekijk recept »
6 plakjes bladerdeeg (diepvries) 1 rode paprika 500 g cherrytomaatjes 255 g zalmfilet zonder huid 4 eieren 200 g crème fraîche 75 g geraspte jong belegen kaas 3 el basilicum (bakje 20 g) 1 snufje zout 1 snufje peper 1 quichevor... bekijk recept »
3 citroenen bio 2 steeltjes citroengras 150 g suiker 1 potje verse basilicum 1 potje verse munt 1 dl water 1,5 dl water (voor de suikersiroop)1. Maak de suikersiroop: zet een pot op het vuur met het water en breng aan de kook. Draai het vuur lager en... bekijk recept »
300 g tagliatelle (groen en wit, (lintpasta, zak a 500 g)) 800 g prei 1 teen knoflook 300 g oude kaas 4 eetlepel olijfolie 1 zakje verse basilicum (15 g)1. Tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing koken. Prei schoonmaken en in dunne... bekijk recept »
100 g ontbijtspek 400 g Italiaanse roerbakmix 1 el Italiaanse kruiden 700 g tomato frito (tomatensaus) 300 g rundergehakt 25 g boter 25 g bloem 300 ml melk 175 g geraspte oude kaas (48) 250 g verse lasagnebladen 3 el bal... bekijk recept »
½ bakje basilicum ((a 15 g), alleen de blaadjes) 400 ml appelsap (troebel (fles 1 liter), gekoeld) 200 ml appellikeur ((fles 0.7 liter slijter), gekoeld) ½ fles cava ((mousserende wijn, a 0.75 liter), gekoeld)1. Do... bekijk recept »
400 g sperziebonen 1 rode ui 2 teentjes knoflook olijfolie om in te bakken 400 g cannellinibonen in pot 200 g diepvriesdoperwten 1 bosje basilicum 400 g kabeljauwfilet 100 g Parmezaanse kaas 140 g zonged... bekijk recept »
75 g Parmezaanse kaas 2 teentjes knoflook 1 bos basilicum 75 g pijnboompitten 0.5 citroen 1 scheutje olijfolie 2 groene paprika's 3 groene tomaten 1 venkel 1 courgette 40 g rucola 2 el balsamicoazijn 1 scheutje olijfolie 2 bollen buffelmozz... bekijk recept »