1000 recepten met basilicum
1 handvol basilicumblaadjes 1 teentje knoflook 4 eetlepels olijfolie 2 eetlepels sherry-azijn 250 g Bulgaarse natuuryoghurt 650 g courgettes 1 vetarm bouillonblokje zout zwarte peper1. Breng in een kookpot het water met het verkruimelde bouillonblok... bekijk recept »
2 uien 300 g sugar snaps 3 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflookaroma en chilipeper (fles ` 250 ml) 2 zakken aardappeldobbeltjes (` 450 g) 1 bakje zalmsnippers (gerookt 200 g) 1 bakje roze garnalen (125 g) 1 za... bekijk recept »
150 g polenta (maïsgries) 40 g roomboter 1 theelepel zout 125 g gorgonzola 10 blaadjes verse basilicum (versgemalen) peper1. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Ovenschaal invetten met 1 eetlepel boter. In pan polenta, 3/4 liter... bekijk recept »
1 dikke bussel basilicum 2 bio courgettes 300 g gerookte kipfilet in plakjes “Italiaanse smaken” 250 g korte pasta naar keuze 5 cl olijfolie 5 cl citroensap 2 zakjes mini mozzarella1. Kook de pasta beetgaar. 2. Doe ondertussen het citroensap en de ol... bekijk recept »
1 tl zwarte peperkorrels 15 g basilicum (alleen de blaadjes) 1 el zeezout (grof) 2 nectarines 2 tastytomtomaten 2 mozzarella (op kamertemperatuur) 4 el olijfolie extra vierge1. Plet de peperkorrels fijn met de vijzel en zet... bekijk recept »
1 courgette 400 g broccoli 1 dunne prei 50 g kruidenboter 1 pot basis voor groentesoep (430 ml) 150 g schelpjespasta (macaroni, zak a 500 g) 1 bakje gerookte zalmsnippers (200 g) 1 zakje verse basilicum (15 g)1. Groe... bekijk recept »
10 sneetjes wit-casinobrood 5 eetlepels tomatentapenade 1 zakje verse basilicum 150 g eiersalade1. Snijd de korsten van het brood. Leg telkens 2 sneetjes met 1 cm overlap naast elkaar en rol ze met de deegroller uit tot 5 langwerpige broodrepen... bekijk recept »
1 bos bospeen (geschild) 2 el olijfolie 1 bakje cherrytomaten ((250 g), gehalveerd) 300 g pasta trottole (zak a 500 g) 1 bakje verse basilicum ((15 g), alleen de blaadjes) 100 g mascarpone (verse kaas)1. Verwarm de ... bekijk recept »
6 eieren 12 blaadjes verse basilicum 2 eetlepels tomatentapenade 1 teentje knoflook (geperst) 2 eetlepels olijfolie1. Klop de eieren los met de knoflook en zout en peper naar smaak. Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag een eetlepel... bekijk recept »
400 g fusilli (pasta) 1 bol mozzarella (125 g) 1 schaaltje verse basilicum (15 g) 8 filetlapjes (a la minute) 5 eetlepels olijfolie 1 komkommer 1 theelepel mosterd 1 theelepel suiker 3 eetlepels azijn 1 kropsla&n... bekijk recept »