1000 recepten met basilicum
2 trostomaten 1 rode grapefruit 15 g basilicum (bakje) 1 citroen 6 el olijfolie extra vierge 650 g zalmfilet (pak)1. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise). Snijd... bekijk recept »
700 g witlof 390 g pastasaus sugo basilicum (pakje) 8 g basilicum (bakje à 15 g) 200 g flinterdun gesneden kipfilet (pakje à 100 g) 125 g mozzarella (zakje) 300 g tagliatelle1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de on... bekijk recept »
1 zakje verse basilicum (15 g) 1 galiameloen (niet al te rijp, met stevig vruchtvlees) 1 el ciderazijn (of witte-balsamicoazijn) versgemalen zwarte peper 100-200 ml olie 2 x 100 g Parmaham (in repen)1. Helft van basilicu... bekijk recept »
15 g funghi porcini (gedroogde paddenstoelen, zakje) 100 ml kokend water 150 g prei 1 teen knoflook 100 g spekreepjes 500 g half-om-halfgehakt 3 sneetjes witbrood 100 ml melk 200 g paddenstoelenmelange 15 g basilicum 250 g ro... bekijk recept »
1 pak mix voor pizzabodem 2 el basilicum olijfolie 3 el verse basilicum fijngehakt 1 bol mozzarella in plakjes 200 g cherrytomaatjes 2 tl grof zeezout 50 g Italiaanse hamVerwarm de oven voor op 220°C. Kneed met de mixer met deeghaken van de pizzamix,... bekijk recept »
1 citroen (schoongeboend) 1 kleine prei (in ringen) 1 flesje droge witte wijn (0.25 liter) 1 tl zwarte peperkorrels 1/2 bakje basilicum ((a 15 g), alleen de blaadjes) 4 el olijfolie extra vierge 25 g boter 1 schaal k... bekijk recept »
4 partjes citroen 1 koffielepel versgemalen peper 3 eetlepels bruine suiker 2 eetlepels ciderazijn 4 eetlepels dijonmosterd 1 eetlepel dille, fijngehakt 1 bundel basilicum 1 komkommer 6 eetlepels olijfolie peper, zout 3 eetlepels griessuiker 500 g za... bekijk recept »
100 g witte kaasblokjes (in kleine blokjes) 5 gedroogde tomaten in olie (fijngesneden) 1 el olie (van gedroogde tomaatjes) 1 tl oregano ½ zakje verse basilicum ((a 15 g), fijngehakt) 8 plakken jambon d'Ardennes 8 ... bekijk recept »
400 g gepelde tomaten (uit blik) 15 g basilicum 300 g volkoren penne 600 g broccoli 2 el olijfolie 4 vissticks met spinazie (diepvries) 50 geraspte jonge kaas1. Neem de tomaten uit het blik en snijd ze fijn. Doe samen met het sa... bekijk recept »
4 vellen filobladerdeeg ((diepvries) ontdooid) 2 zakjes verse basilicum (a 15 g) 150 g geitenkaas (met honing) 2 el pijnboompitten 1 ei (eierdooier losgeklopt (eiwit wordt niet gebruikt)) 75 ml olijfolie1. Haal de blaadj... bekijk recept »