1000 recepten met basilicum
2 zakjes verse basilicum (a 15 g) 6 eetlepels olijfolie extra vierge 2 eetlepels rode wijnazijn 2 theelepels basilicum op olie zout (versgemalen) vier-seizoenen-peper 1 ui 1 rosbief (ca. 600 g) 35 g boter of margarine ... bekijk recept »
2 teentjes knoflook 2 rode pepers 2 tomaten 1 kleine komkommer 1 zakje verse basilicum (15 g) 2 eetlepels olie 400 g kalkoengehakt 2 eetlepels vissaus 1 theelepel suiker 100 g jonge bladsla1. Knoflook pellen en fijnsnipperen. P... bekijk recept »
2 uien 2 tenen knoflook 1 pot puntpaprika (paprika piquillo, 370 ml) 300 g couscous 3 el olijfolie 500 g gezeefde tomaten 15 g basilicum 1000 g kippenbouten (gegrild)1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Lek de paprika's... bekijk recept »
3 nectarines ½ bakje basilicum ((a 15 g), alleen de blaadjes) 1 tl vloeibare honing ½ bak citroensorbetijs (500 ml) 200 ml witte druivensap (pak 1 liter)1. Snijd de nectarines aan de onderkant kruislings in. Dompel ze... bekijk recept »
2 pakken tortelloni con formaggio e noci (pasta, 250 g, koelvers) 1 bakje basilicum ((15 g), alleen de blaadjes) 150 ml olijfolie ( 1 el om te besprenkelen) 2 tenen knoflook 600 g tomaten (in plakjes)1. Kook de pasta volge... bekijk recept »
4 forellen 4 sjalotjes (in dunne plakken) 1 venkelknol (in dunne plakken) 1 citroen (in dunne plakken) 4 takjes basilicum 4 el olijfolie1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Spoel de forellen onder koud water en bestrooi met zou... bekijk recept »
250 g schelpjespasta 1 teen knoflook 30 g verse basilicum (bakje) 2 el citroensap 5 el extra vierge olijfolie 2 el kraanwater 3 bosuien (zakje) 4 tomaten 250 g mini-mozzarellabolletjes (zakje)1. Kook de pasta gaar volge... bekijk recept »
100 g groene aspergetips 100 g gerookte kipreepjes ½ zakje verse basilicum ((a 15 g), in dunne reepjes) 2 bakjes eiersalade (met bieslook (a 150 g)) 8 sneetjes donker roggebrood (Fries)1. Van aspergetips onderkant afsnijde... bekijk recept »
500 ml gekoelde Sauvignon Blanc 300 ml citroenlimonade 10 ijsblokjes 6 schijfjes citroen 6 schijfjes limoen 3 takjes basilicum1. Schenk in een grote karaf de gekoelde Sauvignon Blanc. 2. Voeg de citroenlimonade, de ijsblokjes en schijfjes limoen... bekijk recept »
100 g roomboter (op kamertemperatuur) 1 teen knoflook (geperst) 2 el basilicum (fijngesneden) 1/2 rode peper 1/4 citroen (schoongeboend) 1 stokbrood1. Meng in een kommetje met een vork de boter met de knoflook en het bas... bekijk recept »