1000 recepten met basilicum
500 gram champignons, 1 flinke ui, 1/2 bosje peterselie, 1 bosje basilicum, 40 gram boter, 1 liter kippenbouillon,zelfgetrokken,uit een pot of van tabletten, 1 bekertje creme fraiche(125 gram) scheutje citroensap, zout en versgemalen peper. Verhit de... bekijk recept »
-5 el olijfolie -1 gesnipperde ui -1 teen knoflook (geperst) -250 g risotto rijst -1/2 liter kippenbouillon (met wat kaaskorsten) -50 g boter -75 g versgeraspte Parmezaanse kaas -een handje vol vers basilicumblaadjes -versgeraspte nootmuskaat -75 g g... bekijk recept »
2 el. olijfolie1 uifijngesneden1 teentje knoflookfijngesneden250 gram risottorijst5 dl. kippenbouillon (eventueel van tablet)1 el. roomboter of margarine1 el. groene pesto1 el. fijngesneden basilicum 2 takjes voor de garneringzoutpepernootmuskaat125 ... bekijk recept »
Voor de tomaten 4 handen met rijpe tomaatjeszaad verwijderd en het vruchtvlees grof gehakt Een scheut rode wijnazijn van goede kwaliteit Zout en peper 1x basis recept voor risotto(staat ook op mijn pagina) 1 gedroogde Spaanse peperverkruimeld 1 theel... bekijk recept »
1 doosje kerstomaatjes 1 doosje Boursin natuur enkele blaadjes basilicum- peper en zout gedroogde Provencaalse kruiden Bereidingswijze De kerstomaatjes doormidden snijden en er op de ene helft een laagje van ongeveer 1 cm Boursin natuur opsmeren dat... bekijk recept »
600 g verse gereinigde of diepgevroren calamars, 3 teentjes knoflook, 1 ui, 4 rijpe tomaten, half glas olijfolie, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje Provencaalse kruiden, 4 takjes basilicum, zout en peper uit de molen. Was de verse calamaris en snij z... bekijk recept »
1 bosje basilicum 1 blokje gevogeltebouillon 5 dl tomatencoulis 1 dl slagroom bloem Provençaalse kruiden 1 gesneden konijn 2 uien peper en zout 2 dl witte wijn 600 g gebroken sperziebonen 7 el olijfolie 3 teentjes knoflook Rol de stukken ... bekijk recept »
10 gram verse basilicum - 1,5 dl citroensap - 1,5 dl water - 2 dl witte wijn - 225 gram suiker -1/2 eiwit Bereidingswijze Maak van water en suiker een suikerstroop. Laat deze afkoelen. Was de basilicum en hak ze heel fijn. Meng het gezeefde citroensa... bekijk recept »
Ruim 1 l bouillon (vis of groenten) 1 el olijfolie 3 sjalotjesfijngehakt 2 tenen knoflookfijngehakt 1/2 stengel selderijfijngehakt 400 g risottorijst 2 glazen droge witte wijn (bv. Verdicchio)zeezout en zwarte peper uit de molen 75 g boter 3 flinke h... bekijk recept »
300 gr risottorijst (Arborio) 1 ui 40 gr boter 1 dl witte wijn ? 1 liter vleesbouillon 40 gr Parmezaanse kaas 1 zakje pijnboompitten zongedroogde tomaten 2 kipfilets verse basilicum paddestoelen naar eigen smaak zoutpeper Verhit de boter en bak de re... bekijk recept »