1000 recepten met basilicum
4 struisvogelbrochettes 200 g boter 2 tomaten 1 soeplepel ketchup 1 soeplepel azijn 10 blaadjes basilicum gemengde sla peper en zout. Bereidingswijze Schil en ontpit de tomaten. Mix ze samen met de ketchupazijnboter en het basilicum. Leg de ve... bekijk recept »
Groentebouillon: soepgroente1 sjalot? l. water Tomatengelei: 100 g. cottage cheese150 g. tomaten? blik gepelde tomaten (150 g.)1 el. tomatenpuree1 eiwit? l. groentebouillon3 blaadjes gelatine1 takje basilicumzout. Maak de soepgroenten schoon en snijd... bekijk recept »
Versgehakt basilicum: 2 soeplepels tomaten: 8 verse geitenkaas: 4 blokjes zout: 1 koffielepel olijfolie: 4 soeplepels peper balsamicoazijn: 1 soeplepel Bereidingswijze Schil en ontpit de tomaten en snijd ze in stukjes.- Meng de tomaten met het basi... bekijk recept »
6 grote scampi 4 kersttomaatjes 3 kleine trostomaten 3 blaadjes basilicum Voor de saus: 1 ui 1 teentje knoflook 2 soeplepels olijfolie 3 a 4 afgestreken eetlepels witte bloem tijm laurier een halve (grote) fles droge witte wijn een halve (of 1/4) eet... bekijk recept »
200 gr. gekookte mosselen, 1 ui, 2 stengels bleekselderij, 25 gr. boter, 1? visbouillontablet. 3 eetlepels bloem, 1 dl. slagroom, 2 eetlepels pestosaus, Italiaanse basilicumsaus, 1 eetlepels verse fijngesneden basilicum Smelt de boter in een diepe pa... bekijk recept »
300 gr volkorenspaghetti 1 dl droge witte wijn 150 gr magere kwark of magere yoghurt 1 tomaatin vieren gesneden 1 uigesnipperd 1 theel gedroogde basilicum peper zout Zwitserse strooikaas Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. L... bekijk recept »
75 gram ontpitte zwarte olijven 5 ansjovisfilets 1 teentje knoflook 2 el gehakte basilicum (bij voorkeur vers) versgemaken peper 1-2 el olijfolie (of vervang bovenstaande door een potje AH tapenadede zwarte uit het glazen potje bevat geen suiker of z... bekijk recept »
300 gr. gekookte mosselen, 350 gr. tagliatelle, zoutcayennepeper, 30 gr. pijnboompitten, 1 ui, 50 gr. magere ontbijtspekblokjes, 2 dl. creme fraiche of room fris, ? visbouillontablet, 2 theelepels worcestersaus, 50 gr. geraspte belegen kaas, 2 eetlep... bekijk recept »
250 gram spaghetti 1 eetlepel koudgeperste olijfolie 1 teen knoflook uit de knijper 60 gram basilicumblaadjes in reepjes gesneden en enkele hele blaadjes voor de garnering 1 1/4 deciliter ongezoute kippenbouillon 30 gram pijnboompittengeroosterd... bekijk recept »
4 struisvogelbrochettes - 200 g boter - 2 tomaten - 1 soeplepel ketchup - 1 soeplepel azijn - 10 blaadjes basilicum - gemengde sla - peper en zout Voorbereiding Schil en ontpit de tomaten. Mix ze samen met de ketchupazijnboter en het basilicum. Leg d... bekijk recept »