1000 recepten met basilicum
Aspergegroene -4 stengels bleekselderij -Boter -0.5 l. bouillon -4 el. kaasParmezaanse -4 kwartels -2 l. frituur-olie -2 el. olijfolie -Saffraan -1 ui -Basilicumverse Snijd de bleekselderij in dunne repen. Voor de risotto de ui snipperen en... bekijk recept »
Risotto/witte wijn/sjalot/parmezaansekaas/ basilicum/groenten bouillon/olijf olie Zet een pan op t vuur. doe er een scheut olie in. fruit de sjalotjes aan.voeg daarna de 400gr risotto toe en fruit deze mee aan.blus het geheel af met 200cl wittel wijn... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 witte uien 6 tomaten 3 courgettes 2 teentjes look 1 koffielepel olijfolie 8 takjes munt 2 eetlepels maïzena 3 takjes basilicum 1/2 citroen zout peperPel de uien en hak ze fijn. Was de tomaten, snij ze doormidden, verwijder de zaad... bekijk recept »
1 mespuntje peperkorrels 2 chilipepers (rood) (ontzaad en gehakt) 2 teentjes knoflook 1 eetlepel korianderwortel (fijngehakt) 3 eetlepels plantaardige olie 3 theelepels oestersaus 1 eetlepel vissaus 1 kg mosselen 4 eetlepels kippenbouillon 5 g suiker... bekijk recept »
800 g a 1 kg kippenborstfilets - 3 eetl. olijfolie - 2 koffiel. basilicum - 1 koffiel. Provencaalse kruiden - zwarte peper - zout. Voor de saus : 25 cl volle yoghurt - 2 eetl. citroensap - enkele schijfjes citroen - 2 eetl. olijfolie - 1 koffiel. ver... bekijk recept »
Voor 4 personen: 100 gr doperwtjes (200 gr ongedopt) 100 gr tuinbonen 100 gr prinsessenboontjes 100 gr courgette 100 gr prei 1 sjalot 100 gr wortel 2 teentjes knoflook 50 gr pasta 1 takje bonenkruid 1 takje tijm 8 takjes basilicum 1 eetlepel olijfoli... bekijk recept »
200 gram vlinderpasta1 blokje kipbouillon250 gram broccoli100 ml witte wijn1 theelepel grof gehakte peterseliesap van 1 halve citroen250 tot 300 gram zalmfilet 1 zakje room-basilicumpeper en zout- Kook 200 gram vlinderpasta beetgaar in ruim water met... bekijk recept »
12 tomaten 1 klein blikje tomatenpuree 2 l kippenbouillon 2 knollen look 1/2 bot basilicum 2 dl Vitelma olie 1 ajuin 1 sjalot 1 aardappel 4 pladijsfiletsStoof de ajuin, sjalot en aardappel aan in Vitelma bakken en braden. Snij de tomaten in stukken e... bekijk recept »
- 16-20 mantelschelpnoten (diepvries) - 400 ml visfond (bokaal) - 1 soepkop soepgroenten (diepvries) - 1 eetl. cognac - 1 eetl. tomatenpuree - 2 eetl. bloem - 2 eetl. boter - 1 dl room - 1 eidooier - 1 eetl. fijngesnipperde peterselie - kruiden: 1 ta... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 blikje ananas een handvol basilicum 4 eetlepels suiker 2 eetlepels citroensap 1 dl slagroom ter garneringAlles in de staafmixer goed mengen. Op smaak brengen met suiker en citroensap. Het mengsel overscheppen in een diepvriesdoos o... bekijk recept »