1000 recepten met basilicum
1 pakje kaasbiscuitjes (Shuttles van Verkade) - mozzarella - kerstomaatjes - basilicum - olijfolie - zwarte peper Voorbereiding Beleg de kaasbiscuitjes met een dun plakje mozzarella en twee plakjes kerstomaat en een blaadje basilicum: bestrooi met ve... bekijk recept »
Voor de mango: 1 vanillestokjegehalveerd met merg60 gr suiker2 mango'smespunt zout2 el boter6 basilicumblaadjesin dunne reepjes gesneden4 bollenvanilleroomijs. Voor het ijs: 500 ml melk250 ml slagroom2 eierenheel3 eidooiers1 vanillestokje125 gr suike... bekijk recept »
1 blik tomaten 2 tenen knoflook 300ml kippenboullion 1/2 theelpepervlokken 2 eetl vese basilicum 300gr rauwe garnalen(diepvries of v/d visboer) grofgemalen peper Bereidingswijze Doe alle ingredienten behalve de garnalen in een pan en laat alles ope e... bekijk recept »
Rooster 3eetl pijnboompitten goudgeel,laat ze afkoelen en wrijf ze fijn in een vijzel(of pureer ze in eeen keukenmachine) samen met 1 teentje knoflook.bosje basilicum en 2 eetl grove mosterd,schenk er circa 1 dl olijfolie bij terwijl de machine draai... bekijk recept »
1/2 bosje basilicum2 dl. olijfolie Hulpmiddelen Staafmixer of blender Hulpmiddelen - Staafmixer of blender Bereidingswijze Kook de blaadjes basilicum ongeveer 10 seconden in ruim kokend water. Laat ze daarna direct itlekken en dep ze droog in een do... bekijk recept »
12 rijpe pruimtomaten4 tenen knoflookzeezout en peper6 eetlepels fijn gesneden basilicumgoede olijfolie Hulpmiddelen Mortier of keukenrobotbakblik Hulpmiddelen - Mortier of keukenrobotbakblik Voorbereiding Oven verwarmen op 120° Bereidingswijze S... bekijk recept »
750 g bloem 1 theel. zout 15 g gist of 1 zakje gedroogde gist 1 theel. suiker 3 dl lauwwarm water 4 eetl. tomatenpuree 175 g zongedroogde tomaten op olie 2 eetl. gehakte basilicum (vers of diepvries) 4 eetl. olijfolie Voorbereiding Gebruik vo... bekijk recept »
750 g bloem 1 theel. zout 15 g gist of 1 zakje gedroogde gist 1 theel. suiker 3 dl lauwwarm water 4 eetl. tomatenpuree 175 g zongedroogde tomaten op olie 2 eetl. gehakte basilicum (vers of diepvries) 4 eetl. olijfolie Bereidingswijze Gebruik voor het... bekijk recept »
500 gr tomaten 1 tomatenbouillontablet 1 bosje basilicum 1 bolletje mozzarella 1 ciabatta broodje 125 ml creme fraiche Kook de tomaten met het bouillontablet en een 1/2 liter water ca.8 minuten. pureer en zeef de soep. Was de basilicum en snijd ... bekijk recept »
Voor circa 30 stuks. Laat een witbrood door de bakker in de lengte in plakken snijdenzodat er lange plakken ontstaan. Verwijder de korsten van 5 broodplakken en rol ze met de deegroller nog iets uit. Kook 6 eieren in circa 7 minuten hardlaten afkoele... bekijk recept »