1000 recepten met basilicum
400 gr broccoli, in kleine roosjes verdeeld200 gr diepvriesdoperwten, ontdooid20 gr boter1/2 bosje verse basilicum, fijngehakt1. Kook de broccoli in water met zout in circa 4 minuten beetgaar. Voeg de doperwten toe en kook nog circa 2 minuten mee... bekijk recept »
1. Snijd 1 varkenshaasje in 8 gelijke plakken. Bestrooi ze rondom met peper en leg op elk stukje vlees 1 basilicumblaadje. Wikkel de stukjes vlees in een plak parmaham. Verhit een beetje olie en bak de pakketjes hierin om en om in enkele minuten brui... bekijk recept »
4 tilapiafilets (ca. 600 gram totaal)2 citroenen1 bosje basilicum150 gram boter, gesmolten1 vel filodeeg, ontdooid3 eetlepels arachide- of olijfoliebakpapier1. Dep de vis droog, bestrooi met zout en be- sprenkel met het sap van 1 citroen. Leg de file... bekijk recept »
1 eetlepel olijfolie200 gram pompoen of courgette, in zeer kleine blokjes250 gram ricotta150 gram beenham, in dunne reepjes6 eetlepels pesto16 buisjes cannelloni150 milliliter room1 ei20 gram geraspte parmezaanse kaasovenschaal, ingevetaluminiumfolie... bekijk recept »
6 eetlepels olijfolie500 gram gemengde paddenstoelen, schoongeveegd en in grove plakjes2 teentjes knoflook3 lente/bosuitjes, in stukjes van 2 centimeter1 bakje basilicum, grof gesneden een paar blaadjes om te garneren250 milliliter slagroom800 g... bekijk recept »
2 aubergines, gehalveerd20 gram peterselie, fijngehakt1 rode peper, fijngesneden zonder zaadjes1 teentje knoflook, geperst2 blokjes Knorr Groentebouillon, verkruimeldrasp van 1 citroen3 eetlepels vloeibare margarine300 gram pasta250 gram haloumi kaas... bekijk recept »
100 gram magere kwark2 eetlepels fijngesneden zongedroogde tomaten4 eetlepels in reepjes gesneden basilicumuitgeperst teentje knoflookextra vergine olijfoliezoutversgemalen peper1. Vermeng 100 gram magere kwark met 2 eetlepels fijngesneden zongedroog... bekijk recept »
1. Leg op plakken salami reepjes of plakjes mozzarella met daarop een mespuntje pesto. Vorm er rolletjes van, leg er een blaadje basilicum op en steek ze vast met een prikker. Bak ze aan tafel in heel weinig olijfolie tot de mozzarella licht smelt. N... bekijk recept »
350 g spaghettizout en versgemalen peper500 g cherrytomaatjes/kerstomaatjes, gehalveerd250 gram mozzarella, in blokjes of mini mozzarella, gehalveerd4 eetl. olijfolie2 teentjes knoflook, geperst10 blaadjes basilicum1. Kook de spaghetti gaar volge... bekijk recept »
400 g tagliatelle200 ml crème fraîche (Melkan) of kookroom2 blikjes zalm, uitgelekt8 gedroogde tomaten op olie, in reepjes4 eetl. groene pestozout en versgemalen peper1 cherrytomaten/kerstomaten, gehalveerd (1 bakje)1. Kook de taglia... bekijk recept »