1000 recepten met basilicum
3 eetl. olijfolie100 g gerookte ontbijtspek of pancetta, fijngesneden1 ui, fijngesnipperd1 eetl. tomatenpuree300 g rijpe trostomaten, in blokjes of een blikje tomatenblokjeszout en versgemalen peper300 g tagliatelle1 bosje basilicum, in reepjes1. Ver... bekijk recept »
4 blaadjes gelatine (8 g)250 ml slagroom (Melkan)50 g witte basterdsuiker1 zakje vanillesuiker150 g Griekse yoghurt of volle yoghurt (Melkan)2 eetl. gehakte basilicum (vers of diepvries)200 g aardbeien, gehalveerdversgemalen peperenkele blaadjes basi... bekijk recept »
2 eetl. olijfolie2 uien, gesnipperd2 teentjes knoflook, gesnipperd1 eetl. gedroogde basilicum1 blikje tomatenpuree (70 g)2 blik tomatenblokjes500 ml runderbouillon van 2 tablettenzout en versgemalen peper1. Verwarm de olie en fruit de ui en knoflook ... bekijk recept »
200 g kleine zoete trostomaatjes 4 sneetjes PLUS Korenlanders Rustiek Volkoren spelt met zonnebloempitten zeezout 100 g Gijs Verse geitenkaas (kuipje 125 g) 4 el olijfolie extra vierge verse biologsche basilicum1. Leg de trostomaten op de grill.... bekijk recept »
24 scampi's400 g tagliatelle1 sjalot1 teentje knoflook2 el bladpeterselie (gehakt)400 g kerstomatenhandvol basilicum200 ml droge, witte wijn1 kl cayennepeperolijfoliepeperzout1. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel de ... bekijk recept »
4 kipfilets6 tenen knoflook4 el basilicum (gesnipperd)400 g tomatenblokjes (blik)4 el olijfoliepeperzout1. Snij elke kipfilet in 2 dunne lapjes. Laat ze kleuren in een pan met olijfolie - 3 minuten aan elke kant - en kruid met peper en zout. 2.... bekijk recept »
300 g risottorijst1 l kippenbouillon (warm)200 ml witte wijn1 sjalot100 g gedroogde tomaten2 tomaten125 g kerstomatenhandvol basilicum250 g buffelmozzarella100 g geraspte parmezaanboterolijfolie1. Pel en snipper de sjalot. Stoof ‘m in olijfolie... bekijk recept »
1 limoen250 ml citroensap500 ml witte wijn (zoete)1 el citroenschilzoetstof30 g basilicum1. Hak het basilicum. Pers het sap van de limoen en rasp de citroenschil. 2. Breng de wijn samen met het basilicum op een matig vuur aan de kook en laat al... bekijk recept »
8 sint-jakobsvruchten2 limoenen3 el olijfolie1 el citroenolie0.5 dl balsamicocrèmefleur de sel2 takjes verse basilicumszechuanpeper1. Snij de sint-jakobsvruchten horizontaal in fijne plakjes. 2. 3. Meng de olijfolie met de ... bekijk recept »
4 kipfilets8 sneetjes ontbijtspek1 mango1 mango1 ui1 el citroensap50 ml sinaasappelsap350 ml kippenbouillonolijfolie4 takjes basilicum0.5 rode chilipeperpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180° C. Spoel het basilicum, schud goed droog e... bekijk recept »