1000 recepten met basilicum
24 sneetjes toastbrood1 bosje basilicum6 eieren2 bolletjes mozzarella100 ml melk80 ml arachideoliepeperzout1. Duw met een uitsteekvormpje of een glas 24 rondjes uit het brood. 2. Spoel en droog het basilicum, pluk de blaadjes van de takjes af. Snij d... bekijk recept »
400 g linguine1 kg venusschelpen1 ui200 ml droge, witte wijn2 el olijfolie1 bosje basilicumboterpeperzout1. Hak het basilicum (hou wat apart voor de garnering). Spoel de schelpen schoon. Kook de pasta beetgaar. 2. Pel en snipper de ui. Fruit 'm glazi... bekijk recept »
1 vel bladerdeeg3 eieren200 ml melk125 ml roomgedroogde oregano10 kerstomaten1 bol mozzarella1 handvol basilicum (blaadjes)peperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het bladerdeeg open en leg het in een quichevorm. Prik met een vork gaatjes ... bekijk recept »
400 g zalmfilet500 g groene asperges200 g diepvries erwt1 sjalot1 teentje knoflook2 bosjes basilicum250 ml droge, witte wijn750 ml groentebouillon100 ml room2 el boteruit de molen peperzout1. Spoel de asperges, breek het uiteinde eraf en snij in stuk... bekijk recept »
1 snede wit brood (zonder korst)8 tomaten0.5 komkommer1 rode paprika0.25 ui2 el rode wijnazijn2 el olijfolie1 teen knoflookbasilicum0.5 groene chilipeperpeperzout1. Snij de tomaten, paprika in stukjes. Schil de komkommer, verwijder de zaadjes en snij... bekijk recept »
1 blik gepelde tomaten1 verse plant basilicum 2 groente bouillonblokjes1 ltr tomatensap1 rode ui1 el olijfolie4 Bastogne koeken1 pakje crème fraîche1 verse, rijpe mango1. Maak de ui schoon en snij in grove stukken2. Breek de Bastogne koeken fijn3. ... bekijk recept »
225 gr bittere chocolade 175 gr boter 1 handje vol verse Cinnamon basilicumblaadjes 4 grote eieren 100 gr fijne tafelsuiker 100 gr gepelde wanoten 2 eetl bloem 2 ingevette met bloemm bestoven taartvormen van 20 cm ?. Bereidingswijze Er bestaan versc... bekijk recept »
3 kg mosselen 500 gr vleestomaten 1 rode peper 1 limoen 1 dl witte wijn 1-2 teentjes knoflook 6 blaadjes verse basilicum 3 eetlepels olijfolie Fruit de knoflook, peper en een stukje ui in de olijfolie Afblussen met witte wijn en citroensap mosselen t... bekijk recept »
6 Sint-Jacobsnoten 250 gr verse tomaten 60 gr boter 6 verse basilicumblaadjes 1/2 teentje look 5 cl droge witte wijn 1 el olijfolie 250 gr verse tagliatelli peper en zout Fruit de tomatenstukken gedurende 15 min op een matig vuur in de warme olie. ... bekijk recept »
2 tenen knoflook4 tot 5 rijpe tomaten grof gesnedenzoutvers gemalen peperextra vierge olijfolie van goede kwaliteit4 sneden lekker zuurdesembroodpaar blaadjes basilicum Voorbereiding Plet 1 teen knoflook met een beetje zout en meng dit samen met de t... bekijk recept »