1000 recepten met basilicum
4 sjalotten2 teentjes knoflook1 klein rood pepertje4 tomaten4 kippenbillen1 klein bosje basilicum4 theelepels olijfolie 150 ml witte wijn zout en peper1. Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de sjalotten en de knoflook en snipper ze. Snipper ook het pe... bekijk recept »
1 kant-en-klaar vel kruimeldeeg250 ml verse room 1 zakje vanillesuiker1 El bloemsuiker500 g aardbeien, gewassen, zonder steeltje en in vier gesneden 1 bosje basilicum1. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg open en leg het op de bodem van een t... bekijk recept »
4 sneden speltbrood300 g gehakte biefstuk4 theelepels extra vierge olijfolie6 El basilicum, gehakt een zakje rucola20 g parmezaan, geraspt peper, zout1. Besmeer elke snede brood met de gehakte biefstuk. 2. Breng op smaak met de olijfolie, wat peper,... bekijk recept »
4 zalmfilets (Vismarine)1 snufje grof zeezouttheelepel peperkorrels gekneusd1 bosje basilicum alleen de blaadjes1 tros cherry-/kerstomaatjes2 teentje knoflook in plakjes2 eetlepel olijfolie1. Meng de zalmfilets met de rest van de ingrediënten en ... bekijk recept »
1 stokbrood of ciabatta, in dikke schuine plakken4 eetlepel olijfolie1 teentje knoflook, gehalveerd200 gram kleine trostomaatjes, in kwarten1 bosje basilicum, gescheurdsnufje suiker5 plakken parmaham, gehalveerd1. Bestrijk de plakken brood aan beide ... bekijk recept »
400 gram kalkoenfilet1 bosje basilicum4 grote plakken parmaham1 eetlepel olijfolie1. Snijd de kalkoen in vier gelijke stukken. Bestrooi ze rondom met zout en versgema- len peper en bekleed ze met blaadjes basili- cum. Rol de parmaham eromheen en best... bekijk recept »
zout50 g basilicum200 ml milde olijfoliekeukenpapierschone doek of heel fijne zeef1. Breng een laag water met zout aan de kook en blancheer de basilicum 30 seconden. Giet af en dep de basilicum tussen keukenpapier droog. Pureer de basilicum met de ol... bekijk recept »
4 enkele kipfilets8 basilicumblaadjes4 grote plakken gerookte zalm1 eetlepel olijfolievershoudfolie1. Sla de kipfilets tussen vershoudfolie plat met behulp van een vleeshamertje, een pan of iets anders zwaars. Bestrooi de filets rondom met zout en pe... bekijk recept »
1. Laat een blikje artisjokharten goed uitlekken en snijd de artisjok in plakjes. Meng met een half bosje fijngescheurde basilicum en 2 fijngesneden lente-/ bosuitjes. Breng op smaak met wat olijfolie en peper. Beleg boterhammen royaal met beenham en... bekijk recept »
2 gele paprikas3 eetlepels olijfolie1 sjalot, gesnipperd2 teentjes knoflook, fijngehakt50 milliliter droge witte wijn of sherrysap van 1/2 citroen1 theelepel honing1 bosje basilicum, alleen de blaadjes4 enkele kipfilets1. Verwarm de ovengrill voo... bekijk recept »