1000 recepten met basilicum
3 paprika's, 2 blikjes tomatenblokjes, 5 dl tuinkruidenbouillon, 1-2 eetlepels suiker, 60 gram verse basilicum, 1 dl olijfolie, 250 gram garnalen met staart Rooster de paprika?s onder de gril tot de huid geblakerd is. Doe ze in een plastic zak en laa... bekijk recept »
- 125 gram boterzacht - 1 el citroensap - 2 el verse basilicumgrof gesneden - 2 el pijnboompittengeroosterd - 24 coquilles met een schelpof gebruik lepels - parten citroen - blaadjes basillicum Hulpmiddelen Staafmixer of keukenmachine oven Hulpmidde... bekijk recept »
400 gr kalkoen of kippegehakt 1 rode paprika 1 groene paprika 1 courgette 1 a 2 teentjes look 1 ui 400 gr tomatenstukjes met basilicum (1 blik) 1 blokje kruidenbouillon Knorr ?bouquet garni? peperoreganobasilicum 1 dl rode wijn Het gehakt rul bakken,... bekijk recept »
100 g zongedroogde tomaten op olie 1 teentje knoflook bosje basilicum (ca. 15 g) handvol rucola versgemalen zout en peper 1 aubergine 150 g geitenbrie olijfolie Bereidingswijze Snijd de tomaten fijn. Snipper de knoflook en snijd de basilicum en de ru... bekijk recept »
100 g zongedroogde tomaten op olie 1 teentje knoflook bosje basilicum (ca. 15 g) handvol rucola versgemalen zout en peper 1 aubergine 150 g geitenbrie olijfolie Bereidingswijze Snijd de tomaten fijn. Snipper de knoflook en snijd de basilicum en de ru... bekijk recept »
1 rode ui3 el. olijfolie met knoflookaroma en peper (Monini)250 gram halfgedroogde tomaatjes (bediening AH) of 1 potje gedrooge tomaatjes in olie1 zakje verse basilicum4 gegrilde rode paprika's (Nefeli)1 el. balsamicoazijnzoutpeper Ui pellen en grof ... bekijk recept »
2 paprika's (verschillende kleuren)in brede repen1 middelgrote auberginein lange plakken1 middelgrote courgettein lange plakken2 middelgrote rode uienin parten voor de marinade: 100 ml. aubergine1 grote bos basilicum + extra om te garneren1 teen knof... bekijk recept »
3 tenen knoflook (fijngehakt)2 el olijfolie (extra virgin)1 kg rijpe tomaten (ontveld en grof gehakt)schil van 1 citroen (desgewenst)2 el wijnazijn3 tl suikerzoutsnufje cayennepeper of chilipoeder1 bos bladpeterselie of basilicum (fijngehakt)500 g ta... bekijk recept »
500-600gr versegemengde bospaddenstoelen2-3 gedroogde spaanse pepers4el sesamolie3 rode uienzoutpeper125gr zure room2el brandewijn1 bosje basilicum. Verhit de olie in een pan en bak de paddenstoelen met de pepers ongeveer 5 minuten. Pel en snipper de... bekijk recept »
Voor het vlees: 12 lamskoteletten 3 el (groene)pesto Voor de salsa: 2 el olijfolie extra vierge 2 tl basalmico azijn 1 el heldere honing 1 tl dijon- of grove mosterd 225 gr cherrytomaatjes gehalveerd 1 kleine rode ui fijngehakt zout zwarte peper 2 ... bekijk recept »