Recepten met cayennepeper

1000 recepten met cayennepeper

Cayennepeper

Cayennepeper Cayennepeper is gemalen gedroogde Spaanse peper die in de keuken gebruikt wordt als specerij. De smaak is pittig, in sommige gevallen zelfs zeer heet, dus let op met je hoeveelheden.

Duivelssaus Lll

1/4 liter rode wijn 1/4 liter water 20 gekneusde peperkorrels 4 fijngesnipperde sjalotjes 2 eetlepels tomatenpuree 2 eetlepels bloem 20 gr boter 1 mespuntje cayennepeper Bereidingswijze Laat de wijn samen met de peperkorrels en de sjalotjes zachtjes ... bekijk recept »

Kip in roomsaus

4 volledige kippenbouten 1/2 liter room 250 gram champignons twee bakjes waterkers (cresonne), dragon , (potje gedroogde) zout cayennepeper nootmuskaat olijfolie De kippenbouten even afspoelen en goed afdrogen In een grote pan om en om aanbraden tot... bekijk recept »

Pittige drumsticks met avocadosalsa

12 drumsticks3 tenen knoflook0.5 el verse gember (geraspt)1 el suiker1.5 el honing1 kl sambal oelek1 kl paprikapoeder1 kl kurkuma1 kl cayennepeper4 el olijfolie0.5 kl zwarte peper1 kl zeezout1 avocado1 tomaat2 lente-uienhandvol koriander1 limoen (sap... bekijk recept »

Scampi's diabolique

24 scampi's2 vleestomaten (grote)1 sjalot3 el tomatenpuree200 ml visfond200 ml room250 ml droge, witte wijnolijfolie1 el peterselie (gehakt)cayennepeperzoutmaïszetmeel1. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Pel en ontpit de tomaten, sni... bekijk recept »

Notenmix met karamel

200 gram suiker1 theelepel cayennepeper1 theelepel paprikapoeder1 theelepel tijmblaadjes100 gram ongezouten cashewnoten50 gram walnoten50 gram blanke amandelen100 gram ongezouten pinda’s100 gram zonnebloem- of pompoenpittenbakplaat met bakpapie... bekijk recept »

Hazerugfilet met gorgonzolasaus en porto

4 hazerugfilets peper, zout, bloem 200 gr gorgonzola 150 gr boter 200 cc room cayennepeper 1 glas cognac 2 soeplepels porto1. De hazerugfilets kruiden met peper en zout en in bloem wentelen. Een glad mengsel maken van de gorgonzola, boter en room,... bekijk recept »

Varkensreepjes met appel en kerrie

4 varkenslapjes 2 zakjes rijst 2 appelen (jona gold) 2 el olijfolie kerriepoeder cayennepeper 250 ml vleesbouillon 1 el suiker, afgestreken bloem zout1. Kook de rijst gaar volgens de instucties op de verpakking.2. Snijd de varkenslapjes in fijne reep... bekijk recept »

griet met een ricardsausje

4 grietfilets solo 1 ajuin 2 sjalotten 200 ml visbouillon/fumet 1 glas droge witte wijn 200 ml room 1 bakje champignons peper en zout cayennepeper 200 g garnalen 1 bundel peterselie 1 scheutje ricard 1. saus2. * Laat een beetje boter smelten:... bekijk recept »

Kreeft met limoen en lookboter

2 levende kreeften van elk 700 g sap van 1 limoen 1 tl cayennepeper 2 teentjes look 125 g boter verse bieslook visbouillon 2 naanbroodjes1. Kook de kreeften 7 min in de visbouillon. Meng de boter met de cayennepeper en de geperste look en kruid ... bekijk recept »

Rouille

2 tl cayennepeper 3 teentjes knoflook olijfolie extra vierge 2 eierdooiers 5 gr saffraan1. Plet de knoflook tot een pasta in de vijzel of in de blender, doe vervolgens in een kom. 2. Voeg de eidooiers toe en klop het met steeds toevoegen van scheutje... bekijk recept »

Pagina 12 van 100