1000 recepten met cayennepeper
8 eieren 4 krabsticks 2 eetl. zure room cayennepeper verse dille 16 gekooktegepelde (Noorse) garnalen Snijd de gepelde eieren in de lengte doormidden. Schep de dooiers in een kom. Voeg de krab, de zure room en een beetje cayennepeper toe. Roer alle... bekijk recept »
1 kg aardappelen1 scheut halfvolle melkzout300 gram gehakt1 preiCayennepeper3 tomaten1 blikje mais en 2 bananen. Rul het gehakt en voeg de prei toe, even bakken de cayennepeper toevoegen, schep dit in een ovenschaal. Leg de tomatenschijfjes er dakpan... bekijk recept »
1/8 liter droge witte wijn 10 witte peperkorrels 2 sjalotten of 1 kleine ui 2 theelepels tomatenpuree 1 1/4 liter water 1 eetlepel bloem 1 theelepel boter paprikapoeder of cayennepeper (bij macaroni en spaghetti) Laat de wijn met de vrijwel geplette ... bekijk recept »
1 1/2 blik artisjokharten het sap van 1 sinaasappel 1 teentje knoflook 1/2 theelepel (liefst verse) tijm 1 eetlepel fijngeknipt bieslook 1 eetlepel fijngeknipte selderij 2 eetlepels fijngeknipte peterselie 1 mespunt cayennepeper zout 6 eetlepels olij... bekijk recept »
3 teentjes knoflook olijfolie 150 gr gepelde kreeftgarnalen cayennepeper 1 eetlepel medium dry sherry 1 eetlepel fijngeknipte bieslook Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit een scheutje olie en bak de plakjes knoflook hierin lichtbruin. Voeg d... bekijk recept »
2-3 eetlepels olijfolie 2 geperste teentjes knoflook 1 eetlepel citroensap 1/2 theelepel komijnpoeder 1/2 theelepel cayennepeper 300 gr mager lamsvlees of varkensfricandeau in plusmn 15 cm lange dunne reepjes zout 10 houten spiesjes rooster of bakpl... bekijk recept »
300 g witte asperges 100 g gerookte kipfilet 200 g (verse) tagliatelle 1 1/2 dl gezeefde tomaten Cayennepeper Zout 1 eetlepel gehakte bieslook De asperges beetgaar koken en in stukken snijden De gerookte kip in blokjes snijden De tagliatell... bekijk recept »
8 eieren 12 langoustines 3 sjalotjes 1 glaasje cognac 1 dl room Cayennepeper Kerriepoeder Peterselie 80 gram boter Zout Peper Haal het vlees uit de langoustines en snij het in brunoise Haal het koraal uit de kop Schil de sjalotjes en hak ze fijn Sau... bekijk recept »
2 grote zalmmoten 250 gram champignons 100 gram grote garnalen 1 soeplepel scherpe mosterd 1 borrelglas droge witte wijn room olijfolie zout cayennepeper mespuntje tijm 1 theelepel dragon Bak de zalmmoten in een beetje olie. Als ze klaar zijn uit de... bekijk recept »
3 hardgekookte eieren sojaroom cayennepeper 250 gram champignons 2 sneedjes gekookte ham gemalen kaas Eieren halveren en in een vuurvast schoteltje leggen. Ondertussen wat sojaroom verwarmen (hoeveelheid hangt af van hoeveel saus je wil) De ham in s... bekijk recept »