649 recepten met citroengras
1 vanillestokje 1 stengel sereh (citroengras) 2 kruidnagels 1 kaneelstokje 2 dl witte wijn 4 eetlepels vloeibare honing 4 eetlepels boter 1 eetlepel versgemalen vierseizoenenpeper (potje) 4 rijpe peren (Conférence of Do... bekijk recept »
1 blik ananasschijven (op sap (432 g), in stukjes) 1 blik kokosmelk (400 ml, AH puur&eerlijk fairtrade) 250 g basmatirijst (pak 400 g, AH puur&eerlijk fairtrade) 2 el olie 1 schaal Thaise kipfiletblokjes (met citroengras (... bekijk recept »
2 rode pepers 1 stengel citroengras 2 cm verse gember 2 sjalotten 2 tl suiker 1 el zonnebloemolie 1 el vissaus 1 el gemalen koriander (ketoembar) 3 tenen knoflook1. Snijd de steeltjes van de pepers, halveer ze in de lengte, verwijder ... bekijk recept »
1 el zonnebloemolie 1 sjalot (fijngehakt) 1 teentje knoflook (fijngehakt) 400 g winterwortel (in stukjes) 1 stengel sereh (citroengras) 500 ml kippenbouillon (zelfgemaakt of van 1 tablet) 100 ml crème fraîche 1 ... bekijk recept »
200 g peultjes 150 g biefstuk 1 stengel sereh (citroengras) ½ limoen 1 eetlepel vissaus ½ eetlepel vloeibare honing 2 eetlepels olie ½ zakje verse koriander (à 15 g) ½ theelepel zout1. Peultjes schoonmake... bekijk recept »
1 stengel sereh (citroengras) 5 teentjes knoflook 1½ eetlepel suiker 4 eetlepels olie zout (versgemalen) zwarte peper 500 g rosbief 2 eetlepels ongezouten pinda's 100 g mihoen 1 citroen 2 rode pepers 5 eetlepels vissau... bekijk recept »
2 tenen knoflook 3 cm verse gemberwortel 1 stengel citroengras (sereh) 1 rode peper 1250 ml kippenbouillon (van tablet) 1 tl gemalen kurkuma (koenjit) 4 eieren 2 kipfilets 100 g peultjes 250 g mihoen ½ Chinese kool ... bekijk recept »
2 stukjes verse gember (van ca. 1 1/2 cm, geschild) 500 ml sinaasappelsap (vers) ½ limoen (geperst) 2 rode pepers (1 in dunne reepjes) 5 sneetjes witbrood (iets uitgedroogd) 250 g witte rijst 1 potje sesamzaa... bekijk recept »
1 stengel citroengras 2 tenen knoflook 1 rode peper 125 g zachte boter 1 el citroensap 1 tl Japanse sojasaus 1 kg witte asperges 1 zakje waterkers1. Kook in grote pan met ruim kokend water en zout asperges ca. 10 minuten. Laat van vuur ... bekijk recept »
300 g biefstuk 2 rode pepers 3 bosuitjes 1 stengel sereh (citroengras) 3 vleesbouillontabletten zout 250 g udon-noedels (of 8 mienestjes) 3 struikjes Shanghai paksoi Japanse sojasaus1. Biefstuk in heel dunne plakjes snijden ... bekijk recept »