Recepten met citroengras

649 recepten met citroengras

Citroengras

Citroengras Citroengras, ook wel sereh genoemd, heeft een verfrissend scherpe, pure en citrusachtige smaak, met een peperige ondertoon.

Kruidige peren in een weckpot

1 vanillestokje 1 stengel sereh (citroengras) 2 kruidnagels 1 kaneelstokje 2 dl witte wijn 4 eetlepels vloeibare honing 4 eetlepels boter 1 eetlepel versgemalen vierseizoenenpeper (potje) 4 rijpe peren (Conférence of Do... bekijk recept »

Kokosrijst met kip en paprika

1 blik ananasschijven (op sap (432 g), in stukjes) 1 blik kokosmelk (400 ml, AH puur&eerlijk fairtrade) 250 g basmatirijst (pak 400 g, AH puur&eerlijk fairtrade) 2 el olie 1 schaal Thaise kipfiletblokjes (met citroengras (... bekijk recept »

Rodecurrypasta

2 rode pepers 1 stengel citroengras 2 cm verse gember 2 sjalotten 2 tl suiker 1 el zonnebloemolie 1 el vissaus 1 el gemalen koriander (ketoembar) 3 tenen knoflook1. Snijd de steeltjes van de pepers, halveer ze in de lengte, verwijder ... bekijk recept »

Wortelsoep met tuinkers

1 el zonnebloemolie 1 sjalot (fijngehakt) 1 teentje knoflook (fijngehakt) 400 g winterwortel (in stukjes) 1 stengel sereh (citroengras) 500 ml kippenbouillon (zelfgemaakt of van 1 tablet) 100 ml crème fraîche 1 ... bekijk recept »

Peultjes met rundvleesreepjes en Thaise dressing

200 g peultjes 150 g biefstuk 1 stengel sereh (citroengras) ½ limoen 1 eetlepel vissaus ½ eetlepel vloeibare honing 2 eetlepels olie ½ zakje verse koriander (à 15 g) ½ theelepel zout1. Peultjes schoonmake... bekijk recept »

Gegrild gemarineerd rundvlees

1 stengel sereh (citroengras) 5 teentjes knoflook 1½ eetlepel suiker 4 eetlepels olie zout (versgemalen) zwarte peper 500 g rosbief 2 eetlepels ongezouten pinda's 100 g mihoen 1 citroen 2 rode pepers 5 eetlepels vissau... bekijk recept »

Soto ajam

2 tenen knoflook 3 cm verse gemberwortel 1 stengel citroengras (sereh) 1 rode peper 1250 ml kippenbouillon (van tablet) 1 tl gemalen kurkuma (koenjit) 4 eieren 2 kipfilets 100 g peultjes 250 g mihoen ½ Chinese kool ... bekijk recept »

Tonkatsu met sesamrijst en witlof van Steven Fontein

2 stukjes verse gember (van ca. 1 1/2 cm, geschild) 500 ml sinaasappelsap (vers) ½ limoen (geperst) 2 rode pepers (1 in dunne reepjes) 5 sneetjes witbrood (iets uitgedroogd) 250 g witte rijst 1 potje sesamzaa... bekijk recept »

Witte asperges met sereh-sojaboter

1 stengel citroengras 2 tenen knoflook 1 rode peper 125 g zachte boter 1 el citroensap 1 tl Japanse sojasaus 1 kg witte asperges 1 zakje waterkers1. Kook in grote pan met ruim kokend water en zout asperges ca. 10 minuten. Laat van vuur ... bekijk recept »

Pittige noedelsoep met biefstuk en paksoi

300 g biefstuk 2 rode pepers 3 bosuitjes 1 stengel sereh (citroengras) 3 vleesbouillontabletten zout 250 g udon-noedels (of 8 mienestjes) 3 struikjes Shanghai paksoi Japanse sojasaus1. Biefstuk in heel dunne plakjes snijden ... bekijk recept »

Pagina 10 van 65