649 recepten met citroengras
0.5 koffielepel gemalen piment 2 stengels citroengras enkele takjes koriander (ter versiering) 2 sjalotten peper en zout 2 eetlepels olijfolie 1 venkelknol 2 kg mosselen1. Verwijder de buitenste bladeren van het citroengras en hak de rest fijn. 2. Sn... bekijk recept »
4,5 cl rum Trinidad 3 cl vers limoensap 4 cl lemongrass siroop Monin citroengras (garnituur) limoen (garnituur)1. Doe alle ingrediënten in een met ijs gevulde Boston shaker. 2. Shake krachtig en zeef in een met crushed ijs gevuld tumblerglas. 3. Serv... bekijk recept »
1 ui 4 kruidnagels 2 preien 1 winterpeen 4 stengels bleekselderij 2 stengels citroengras (sereh, koelvers) 1 tl zwarte-peperkorrels 12 cm verse gember 1 el arachideolie 1½ tl gemalen geelwortel (kurkuma) 1 scharrelkip ... bekijk recept »
8 bio-eieren 8 jonge preistengels 1 eetlepel mosterd olijfolie 2 stokjes citroengras 1 citroen 2 dl olijfolie 50 cl koolzaadolie 50 cl sesamolie zout peper1. Maak de prei schoon een stoof hem lichtjes tot hij glazig ziet. 2. Maak nu de vinaigrette kl... bekijk recept »
2 serehstengels (citroengras) 1 theelepel gemalen kardemom 50 g suiker 1 eetlepel limoensap 2 mango's 4 kletskoppen (koekjes) 2 eetlepels crème fraîche 4 takjes munt1. Sereh in lengte halveren en in grove stukken snijden. In s... bekijk recept »
1 stengel citroengras 250 g champignons 2 cm verse gemberwortel 1 rode peper 300 g kipfilet 2 el olie 400 ml kokosmelk (blik) 1 liter kippenbouillon (van tablet) 15 g verse basilicum (zakje)1. Snijd het citroengras in s... bekijk recept »
750 g sperziebonen 1 ui 2 tenen knoflook 3 el zonnebloemolie 3 el ketjap manis 1 el sambal 1 tl gemberpoeder (djahé) 1 tl gemalen laos 1 stengel citroengras 50 g santen (blok 200 g, kokoscreme) 100 ml kraanwater1. Verwijder d... bekijk recept »
300 g basmatirijst 2 el zonnebloemolie 1 schaal Thaise kipfiletblokjes met citroengras (350 g) 1 aubergine (in blokjes) 300 g tuinerwten (extra fijn (pak 450 g, diepvries)) 1 blik kokosmelk (400 ml)1. Kook de rijst volge... bekijk recept »
1½ kippenbouillontablet 1 rode peper 1 stengel citroengras 125 g roze garnalen (op kamertemperatuur) 75 g verse spinazie (blaadjes) 2 el Japanse sojasaus 1 el gembersiroop1. Breng 1 liter water met de bouillontabletten aan ... bekijk recept »
2 kilo mosselen (panklaar) 2 teentjes knoflook 1 rode peper 1 stengel sereh (citroengras) 2 limoenen 1 zakje stoneleeks 4 eetlepels (roerbak)olie 4 dl kokosmelk 125 g mihoen1. Mosselen wassen. Openstaande mosselen die na fer... bekijk recept »