1000 recepten met dille
3 rode paprikas1 sjalotje2 kruidenbouillontablettenpaprikapoederdille50 gran Griekse feta1 eetl olijfolie = scheutje room Maak de soep op smaak met wat paprikapoeder en een scheutje room. Snij de feta in kleine blokjes. Hak de dille fijn. Schep de so... bekijk recept »
3 rode paprikas1 sjalotje2 kruidenbouillontablettenpaprikapoederdille50 gran Griekse feta1 eetl olijfolie = scheutje room Maak de soep op smaak met wat paprikapoeder en een scheutje room. Snij de feta in kleine blokjes. Hak de dille fijn. Schep de so... bekijk recept »
3 rode paprikas1 sjalotje2 kruidenbouillontablettenpaprikapoederdille50 gran Griekse feta1 eetl olijfolie = scheutje room Maak de soep op smaak met wat paprikapoeder en een scheutje room. Snij de feta in kleine blokjes. Hak de dille fijn. Schep de so... bekijk recept »
1 komkommerca. 250 gram zalmfilet15 gram boter,1 dl slankroomzout versgemalen peper2 eetlepels gesnipperde dillepartjescitroen. Smelt de boter in de pan en bak de komkommer ca. 4 minuten zonder ze te laten kleuren. VOeg de stukjes vis toe en schep di... bekijk recept »
1 komkommer 3/4 tl zout 1/2 tl witte peper 1 tl suiker 1/4 citroen 2 tl gedroogde dille (liefst bio/dynamisch:zoveel lekkerder) Leg de plakjes komkommer in de schaal. Strooi er het zout,citroensap, de suiker en de peper overheen. Mix alles goed door ... bekijk recept »
750 gr sperziebonen 250 gram creme fraiche 30 gram boter 30 gram bloem 1/2 liter bouilon (blokje) dillevers en droog azijnpepersuiker en zout Bak de bloem in de boter licht beige, blus dit af met de koude bouillon (of koud water met 1 eetlepel boullo... bekijk recept »
Voor de scones: 300 gr bloem1/2 zakje bakpoeder(15 gr)mespuntje zout50 gr zachte boter2 eieren1/2 dl karnemelk en 3 el fijngesneden dille. voor de mierikswortelroom: 2 tl geraspte mierikswortel(potje)1 el fijngesneden dille2 dl creme fraichezout en p... bekijk recept »
2 sjalottengesnipperd.2 el boter1 pakje slagroom lang lekker ( 200 mlfriesche vlag)100 ml witte wijn, 400 ml visbouillon (van tablet)300 gr tuinerwten (diepvries)cocktailgarnalen (diepvries zak 500 gr)ontdooid2 tl dille ( diepvriesdaregal) Hulpmiddel... bekijk recept »
Voorgerecht voor 4 personen. 15 gram boter (becel), 350 gram komkommerin kleine blokjes, 350 gram preiin reepjes, 1 flinke stengel bleekselderijin stukjes, 900 ml kippenbouillon, 250 gram aardappelblokjes, 200 ml water, zoutversgemalen zwarte peper, ... bekijk recept »
4 stukken verse zalm enkele takjes dille 1/2 kilo asperges voor de vinaigrette 1 dl arachideolie 2 dl olijfolie 3 eetlepels balsemicoazijn peper en zout Kruid de zalmfilets met peper en zout en rook de vis in een rookoventje of rookbak. Hebt u die ni... bekijk recept »