1000 recepten met dille
-1 doosje verse roomkaas met mierikswortel (cantadou 125 gram) -4 takjes dille. Hulpmiddelen -schaartje. Hulpmiddelen - -schaartje. Bereidingswijze -Verdeel de roomkaas in 8 porties. -Vorm er bolletjes van en rol ze door de geknipte dille. -Laat de ... bekijk recept »
300 g snelkookrijst (basmati)1 pak tuinbonen (fijndiepvries 300 g)2 blikken artisjokharten (a 400 g)2 teentjes knoflook gepeld150 g Griekse yoghurt1 zakje verse dille (15 g) 2 schaaltjes lamsboutlapjes a la minute2 eetlepels olijfolie. Rijst volgens ... bekijk recept »
2 Schotse zalmhaasjes of zalmfilets (a 200 g) ? 1 zakje verse dille (15 g) ? 1 theelepel witte peperkorrels ? 1 eetlepel grof zeezout ? 1 1/2 eetlepel suiker ? 1 eetlepel mosterd ? 1 eetlepel witte-wijnazijn ? 3 eetlepels zonnebloemolie ? pla... bekijk recept »
1 ui50 gr. boter250 gr. gehakt1 ei 3 el paneermeel1/2 tl nootmuskaat3 el fijngehakte dille2 dl vleesbouillon2,5 el maizena1/4 l yoghurt op kamertemperatuur Snipper de ui, verhit 15 gr. boter in een koekepan en fruit de ui ca. 2 min. Doe het gehakt in... bekijk recept »
2 bosjes dille3 teentjes knoflook100 gr. zachte boter1 el citroensap1/2 tl zout4 kleine baquettes. Voorbereiding De dille afspoelen en kleinsnijden. De knoflook pellen en persen. Bereidingswijze De dilleknoflookbotercitroensap en zout met elkaar verm... bekijk recept »
- 8 scholfilets - 1 liter visbouillon - 1 bosje verse dille - 500 ml slagroom - 100 ml witte wijn - 50 gr boter - citroen - zout - Vers gemalen zwarte peper Maak rolletjes van de scholfilets (huid aan de binnenzijde). Plaats de rolletjes op het stoom... bekijk recept »
500 gram scholfilet zout peper uit de molen 2 eetlepels citroensap 2 dl droge witte wijn 1 dl water 1 laurierblad 25 gram boter 15 gram bloem 2 dl creme fraiche 100 gram gepelde garnalen 2 eetlepels fijngehakte dille Leg de scholfilets in de ovenscha... bekijk recept »
1 flinke komkommer - 2 eetlepels gehakte verse dille - 2 kruidenbouillontabletten - plm. 50 à 60 gram boursin met kruiden - peper - 1 sjalotje - 1 eetlepel olie - paar druppels tobasco Olie verhitten. Sjalotje hierin glazig bakken. Komkommer er... bekijk recept »
250 gram nieuwe aardappelenschoongeborsteld en gehalveerd 750 gram gemengde zomergroenten naar keuzein heel dunne reepjes gesneden Voor de dressing: 75 milliliter olijfolie 1 eetlepel wijnazijn 1 eetlepel verse dillefijngehakt 1 theelepel mosterd 1 t... bekijk recept »
250 gr shii-takes30 gr boter1 el volkorenmeel1/4 ltr groentebouillonmespuntje scherpe franse mosterd,1/8 ltr slagroom1 el creme fraichezoutwitte peper uit de molencitroensap2 bosjes dille Maak de shii-takes schoon en snijd ze in reepjes. Verhit de bo... bekijk recept »