1000 recepten met dille
400 g gerookte zalm400 g risottorijst4 el parmezaan250 ml droge, witte wijn2 el boter3 el olijfolie2 teentjes knoflook1 citroen1 l kippenbouillon4 el dille1 uiuit de molen peperzeezout1. Snipper de ui en de knoflook. Pers de sap van 1 citroen en rasp... bekijk recept »
60 gram creme fraiche1 el. kappertjes1 el. gehakte verse dille2 tl. mierikswortelpasta (potje)1 tl. limoensap4 zalmmoten van ca. 150 gram elk1-2 el. olijfoliezoutgrofgemalen zwarte peperblaadjes sla (friseerood- of witlof)verse kruiden (dillekervel)a... bekijk recept »
- 1 zalmmoot van ca. 800 gr (uit het midden van de vis met vel) - sap van 1 citroen - 1 flinke bos dille - 4 eetlepels grof zeezout - 4 eetlepels suiker - 1 eetlepel versgemalen peper - 2 citroenen - plukjes dille om te garneren Voor de saus: ... bekijk recept »
4 zalmmoten 2 dl. room culinair witte peper boter om in te vetten 15 gram koude boter citroen zout 4 takjes dille 1 dl. droge witte wijn fijngehakte dille 2 eetlepels mosterd Bestrijk 4 stukken aluminiumfolie in het midden met boter, verdeel de zal... bekijk recept »
1 zalmmoot van circa 800 gramuit het midden van de vismet vel - sap van 1 citroen - 1 flinke bos dille - 4 eetlepels grof zeezout - 4 eetlepels suiker - 1 eetlepels versgemalen peper - 2 citroenen en plukjes dille om te garneren - Voor de saus : 3 ee... bekijk recept »
2 avocado's400 gram gepelde garnalencitroensap3 eetlepels mayonaise3 eetlepels roomzout en peper1 theelepel verse dille (of uit diepvries)eventueel een paar druppels whiskyBereiding: - De avocado's door de helft snijden, de pitten verwijderen.het vru... bekijk recept »
Voor 2 personen: 2 eieren 100 g gerookte zalm 3 takjes dille 2 eetlepels mayonaise zout versgemalen peperKook de eieren in ca. 9 minuten hard. Laat de eieren schrikken en pel ze. Snij de zalm in reepjes. Was de dille en hak deze fijn, maar houdt 1 ta... bekijk recept »
8 schellen kalfsgebraad pasta met groene kruiden roze peperbolletjes 500 gr. spinazie kalfsjus room 4 takjes dilleverse pasta bereiden (500 gr. bloem, 5 eieren, 5 eetlepels olie, peper en zout) mengeling van groene kruiden (basilicum, dille, dragen, ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 mooie stevige mullen 12 laurierblaadjes olijfolie peper, zout 4 vleestomaten 1 grote citroen 75 100 g zwarte olijven 2 flinke tenen knoflook klein bosje dilleVerwarm de oven voor op ca. 200 °C. Maak in elke mul met een scherp mes 3... bekijk recept »
Voor 4 personen: 3 venkelknollen enkele twijgjes dille 3 eetlepels olijfolie zout en peper 4 stukken verse zalm van ongeveer 120 gr 1 dl witte wijnVerwijder de buitenste, hardere stukken van de venkel. Snij de dille fijn. Bak de venkel eventjes in e... bekijk recept »