Recepten met dille

1000 recepten met dille

Dille

Dille De smaak van dille is vrij uniek, maar heeft overeenkomsten met zijn collega's. Zo smaken de zaden van de dilleplant sterk, licht pittig, anijsachtig en ruiken ze als een combinatie van venkel, karwij en munt.

Risotto met gerookte zalm en citroen

400 g gerookte zalm400 g risottorijst4 el parmezaan250 ml droge, witte wijn2 el boter3 el olijfolie2 teentjes knoflook1 citroen1 l kippenbouillon4 el dille1 uiuit de molen peperzeezout1. Snipper de ui en de knoflook. Pers de sap van 1 citroen en rasp... bekijk recept »

Gegrilde Zalmmoot Met Kappertjes-dillesaus

60 gram creme fraiche1 el. kappertjes1 el. gehakte verse dille2 tl. mierikswortelpasta (potje)1 tl. limoensap4 zalmmoten van ca. 150 gram elk1-2 el. olijfoliezoutgrofgemalen zwarte peperblaadjes sla (friseerood- of witlof)verse kruiden (dillekervel)a... bekijk recept »

Gravlax Uit Scandinavie

- 1 zalmmoot van ca. 800 gr (uit het midden van de vis met vel) - sap van 1 citroen - 1 flinke bos dille - 4 eetlepels grof zeezout - 4 eetlepels suiker - 1 eetlepel versgemalen peper - 2 citroenen - plukjes dille om te garneren Voor de saus: ... bekijk recept »

Zalmmoot Met Mosterd

4 zalmmoten 2 dl. room culinair witte peper boter om in te vetten 15 gram koude boter citroen zout 4 takjes dille 1 dl. droge witte wijn fijngehakte dille 2 eetlepels mosterd Bestrijk 4 stukken aluminiumfolie in het midden met boter, verdeel de zal... bekijk recept »

Gravlax

1 zalmmoot van circa 800 gramuit het midden van de vismet vel - sap van 1 citroen - 1 flinke bos dille - 4 eetlepels grof zeezout - 4 eetlepels suiker - 1 eetlepels versgemalen peper - 2 citroenen en plukjes dille om te garneren - Voor de saus : 3 ee... bekijk recept »

Avocado's gevuld met garnalen

2 avocado's400 gram gepelde garnalencitroensap3 eetlepels mayonaise3 eetlepels roomzout en peper1 theelepel verse dille (of uit diepvries)eventueel een paar druppels whiskyBereiding: - De avocado's door de helft snijden, de pitten verwijderen.het vru... bekijk recept »

Eieren met gerookte zalm

Voor 2 personen: 2 eieren 100 g gerookte zalm 3 takjes dille 2 eetlepels mayonaise zout versgemalen peperKook de eieren in ca. 9 minuten hard. Laat de eieren schrikken en pel ze. Snij de zalm in reepjes. Was de dille en hak deze fijn, maar houdt 1 ta... bekijk recept »

Kalfsgebraad met roze peper

8 schellen kalfsgebraad pasta met groene kruiden roze peperbolletjes 500 gr. spinazie kalfsjus room 4 takjes dilleverse pasta bereiden (500 gr. bloem, 5 eieren, 5 eetlepels olie, peper en zout) mengeling van groene kruiden (basilicum, dille, dragen, ... bekijk recept »

Provençaalse rode mul

Voor 4 personen: 4 mooie stevige mullen 12 laurierblaadjes olijfolie peper, zout 4 vleestomaten 1 grote citroen 75 100 g zwarte olijven 2 flinke tenen knoflook klein bosje dilleVerwarm de oven voor op ca. 200 °C. Maak in elke mul met een scherp mes 3... bekijk recept »

Zalm met venkel

Voor 4 personen: 3 venkelknollen enkele twijgjes dille 3 eetlepels olijfolie zout en peper 4 stukken verse zalm van ongeveer 120 gr 1 dl witte wijnVerwijder de buitenste, hardere stukken van de venkel. Snij de dille fijn. Bak de venkel eventjes in e... bekijk recept »

Pagina 43 van 100