1000 recepten met dille
2 plakken gerookte zalm16 aardappelenzalmeitjes200 g zure room2 el dille32 plukjes dillepeperzout1. Hak 2 eetlepels aan dille fijn. Snij de zalm in snippers. Kook de aardappeltjes in de schil gaar in licht gezouten water. Laat ze afkoelen en snij ze ... bekijk recept »
400 gram zalmfilet 1 visbouillontablet 500 gran aardappelen 1 eetlepel fijngehakte dille 1 eetlepel fijngehakte peterselie peper zout citroensap 4 eieren 150 gram paneermeel olie om in te bakken 50 gram boter 50 gram bloem 3 dl visbouill... bekijk recept »
Vel filodeeg 10 g botergesmolten paar takjes verse dille Voorbereiding Verwarm oven voor op 220 graden Bereidingswijze Bestrijk het deeg met de boter en druk er een paar takjes dille in. Bak het in ca. 3 min. af in de oven. Bestrijk het deeg met de b... bekijk recept »
50 g gerookte zalm100 g gravad lax (gemarineerde zalm, kant-en-klaar)0.5 kl limoensap2 kl olijfoliepeperzout100 g Griekse yoghurt0.25 kl komkommer (geraspt)1.5 kl dille (gehakt)1 kl witte balsamicoazijn25 g ijsbergsla (gesnipperd)verse dille1. Snij d... bekijk recept »
400 g feta5 rode bieten (voorgekookte)2 bosjes radijzen200 g rucola0.5 bosje dille100 g appelkappertjes2 limoenen (enkel het sap)2 kl mosterdolijfolie1. Snij de bieten in hele dunne plakjes. Spoel de radijzen en snij in plakjes. Spoel de rucola en de... bekijk recept »
750 g krielaardappelen4 el witte wijnazijn2 el Dijonmosterd4 el olijfolie2 sjalotten (fijngehakt)4 lente-uien (fijngehakt)2 el bladpeterselie (fijngehakt)1 el bieslook (fijngehakt)1 kl dille (fijngehakt)peperzoutdille1. Kook de ongeschilde aardappele... bekijk recept »
4 maatjes (Hollandse Nieuwe)800 g vastkokende aardappelen500 g rode bieten (voorgekookt)1 rode ui4 takjes dille125 ml zure room2 el dijonmosterd2 el kappertjespeperzout1. Schil de aardappelen en snij in partjes. Pel de ui en snij in ringen. Snij de b... bekijk recept »
1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar)3 lente-uienhandvol verse dillehandvol shisobladeren (rode scheutjes)1 preiwit (voor de vulling)3 eieren (voor de vulling)150 ml room (voor de vulling)200 g gerookte zalm (grofgehakt, voor de vulling)100 g belegen kaas... bekijk recept »
2 komkommers500 ml Griekse yoghurt1 pot zure room300 ml kippenbouillon2 tenen knoflookhandvol munt3 takjes dillepepergrof zeezout1. Spoel de munt en de dille en laat uitlekken. Spoel de komkommers en snij ze in blokjes. Pel de teentjes knoflook en ha... bekijk recept »
4 kipfilets (met vel)250 g kikkererwten (uit blik)12 kerstomaten1 komkommer1 rode ui1 el mierikswortel (vers, geraspt)125 g Griekse yoghurtcitroensapolijfolie4 el olijfolie1 takje oregano1 takje rozemarijnhandvol dille5 takjes dille (voor de dressing... bekijk recept »