1000 recepten met dille
2 el. boter. 3 teentjes knoflook. 400 gr. gekookte gepelde garnalen. 3 el. droge sherry. zout. zwarte peper. 2 el. verse dille. citroenschijfjes en takjes dille voor de garnering. Bereidingswijze Verhit de boter in een pan en bak de knoflook 30 secon... bekijk recept »
2 eetlepels boter2-3 tenen knoflook (fijngesneden)400 gr gekookte gepelde steurgarnalen30 -45 ml droge sherry (2 tot3 eetlepels) zout en versgemalen zwarte peper15 -30 ml (1 TOT 2 eetlepels) fijngesneden verse dille citroenschijfjes of partjesverse d... bekijk recept »
4 stuks lente-uitjes 6 sneetjes casinobroden 8 takjes dille 2 el. roomzure 1 mespuntje peper 4 plakjes zalmGerookte 40 gr. veldsla 1 tl. mierikswortelsgeraspte 1. Haal van iedere lente-ui voorzichtig het buitenste blad er heel af en bewaar ze voor ga... bekijk recept »
Ook hier moeten jullie weer niet schrikken van de lange bereidingstijd. Hier heeft het te maken met intrekken van zout in de vis en "rusten" in de koelkast. Voor de vis: -1 haringfilets. -1/2 tl. zeezout. -1 tl. suiker. -2 peperkorrels. -1 jeneverbe... bekijk recept »
200 gm wijnzuurkool 4 takjes dille 1 ei 3 eetlepel(s) creme fraiche 250 gm aardappelen 1 zout 1 peper uit de molen 1 eetlepel(s) boter 150 gm gerookte zalmfilet ----HULPMIDDELEN---- 1 koekenpan Voorbereiding: Spoel de zuurkool af met water en laat h... bekijk recept »
200 gm wijnzuurkool 4 takjes dille 1 ei 3 eetlepel(s) creme fraiche 250 gm vastkokende aardappelen 1 zout 1 versgemalen peper 1 eetlepel(s) boter 150 gm zalmfilet Spoel de zuurkool af met water om het ergste zuur te verwijderen. laat de zuurkool goed... bekijk recept »
1 ei50 gram paneermeel75 gram cornflakes, grof geplet50 gram bloem500 gram visfilets (diepvries), ontdooid en droog gedept100 milliliter olievoor de salade:400 gram gekookte bieten, geschild100 gram zoetzure augurken1 kleine ui, fijngesnipperd1 theel... bekijk recept »
800 gram voorgekookte aardappelschijfjes400 gram gerookte zalmsnippers1 ui, in ringen1 bosje dille, fijngehakt4 eieren200 milliliter zure room of crème fraîche150 milliliter melkmespuntje nootmuskaat1 theelepel kerriepoeder4 eetlepels pa... bekijk recept »
1 kg vastkokende aardappelenzout en versgemalen peper2 eetl. olie of vloeibaar bakproduct200 g gerookte zalm125 ml zure room1 bosje dille, gehaktstoompan of vershoudfolie1. Stoom de aardappelen in 30 minuten gaar in een stoompan of doe dit in de... bekijk recept »
1 kg kruimige aardappelen 500 gr zuurkool met kruiden 1/2 blokje groentenbouillon 4 stukjes zalmfilet 250 ml melk 125 ml water 1 ui 1 el boter 1/2 bosje dille boter of olijfolie 1. Schil de aardappels, maak ze schoon en snijd ze klein. Kook de aa... bekijk recept »