1000 recepten met dille
400 g gerookte zalm250 ml melk200 g verse kaas3 el boter2 el room2 eieren125 g bloem0.5 bosje dillezoutuit de molen peper1. Roer de melk glad met de bloem en een snuifje zout. Roer er dan de eieren door en laat het beslag 10 minuten rusten. 2. Smelt ... bekijk recept »
250 gr aardappelengeschild 3 zoute haringengefileerd en in reepjes gesneden 2 uienschoongemaakt en in ringen gesneden 2 zachtzure appelsgeschildvan de klokhuizen ontdaan en in schijfjes gesneden 3 zoetzure augurkjesin plakjes gesneden 1 dl zure room ... bekijk recept »
400 g verse zalmfilet, direct uit de koelkast 2 sneetjes oud wit brood 25 g gepelde pistachenootjes 2 eiwitten 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar) (citroen)peper (versgemalen) 2 eetlepels verse dille, gehakt 3 eetlepels boter of vloeibare marga... bekijk recept »
600 g verse zalmmoot zonder graat aan 1 stuk 2 eetlepels fijne rietsuiker 2 eetlepels grove zeezout 1 grote bos verse dille 2 eetlepels peperkorrels, fijngehakt 4 eetlepels mayonaise 1 theelepel fijne Dijonmosterd 1 citroenDep de zalmmoot goed droog ... bekijk recept »
2 rijpe avocado's 80 gr gepelde garnalen 100 gr krabvlees 100 gr champignons 4 scampistaarten citroensap olie peper zout 6 eelt mayonaise 1 eetl sherry 1 eetl tomatenpuree dille 1 grote tomaat Voorbereiding De avocado's in de lengte halveren en de p... bekijk recept »
6 middelgrote courgettes 360 gr mager rundergehakt 1 snee brood zonder korst 1 kleine ui 1 ei 125 gr rijst 1/2 tl zout 1/4 tl hete paprika 1/2 el gehakte dille 2 el tomatenpuree of 4 rijpe tomaten 60 gr boter Voor de saus: 1 kleine ui 1 tl komijnzaad... bekijk recept »
1 bakje Huttenkase3 lente-uitjes8 takjes dille500 gram zalmsnippers2 el. fijngehakte peterselie,2 el. fijngeknipte bieslook1 el. fijngehakte dillezoutversgemalen peper Voorbereiding Laat de Huttenkase in een zeef uitlekken. Verwijder de wortels en le... bekijk recept »
1 komkommer 3,5 g gelatine 23 g dille 1.8 dl Room ? dl Wittewijn 0,1 dl dille azijn 0,2 dl Water 0.6 dl Olie 1 mp. Ve-tsin gerookte zalm slasoorten kaviaar peper / zout De wijn met 3 gram dille en de peper op een zacht vuurtje laten trekk... bekijk recept »
250 gr. gefileerde Noorse zalm1 komkommer2 bosuitjes in uiterst smalle ringetjes gesneden30 gr. boter2 eetlepels droge witte wijnzoutwitte peper uit de molen1 takje verse dille4 eetlepels kookroom1 eetlepel fijngesneden verse dille1 theelepel droge w... bekijk recept »
6 eieren 6 artisjokbodems (blik of diepvries) 3 plakken gemarineerde of gerookte zalm 1/2 bosje dillekruid 50 gram zalmeitjes Voor de gravad lax-saus (een Scandinavische specialiteit): 1 eierdooier 4 eetlepels Savoramosterd 2 eetlepels poedersuiker 2... bekijk recept »