1000 recepten met dille
1 1/2-2 kg asperges 1 dl droge witte wijn (bijvoorbeeld Vin d'Alsace Riesling) 2 dl crème fraîche 100 gr koude boter 3 eetlepels fijngeknipte dille zout, peper 500 gr (wilde) spinazie 400 gr garnalen 300 gr groene tagliatelle al denteMaak de asperges... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 1/2 kilo kruimige aardappels zout 1 zakje verse dille van 15 g 500 g witlof 2 eetlepels boter 1 flesje room van 125 ml 200 gr gerookte zalmblokjes (versgemalen) peperAardappels schillen, in stukken snijden en wassen. In pan met wei... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 komkommer 50 cl ontvette gevogeltebouillon 50 cl magere yoghurt 1 bosje dille notenolie 12 walnoten fleur de sel peper van de molenWas de komkommer. Verwijder de uiteinden en snij vervolgens in de lengte in vier. Haal de pitjes eru... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 komkommers 600 ml milde yoghurt 200 ml (vers) sinaasappelsap 1 zakje verse dille (15 g fijngeknipt) (groene) tabascoKomkommers schillen, in de lengte halveren en zaadlijsten met theelepel eruit schrapen. Komkommers in stukjes snijd... bekijk recept »
2 sinaasappels 4 blaadjes sla 4 eetlepels halvanaise 4 eetlepels yoghurt 4 eetlepels tomatenketchup tabasco 2 eetlepels fijngehakte dille + 4 toefjes 2 eetlepels sinaasappellikeur 200 gram krabsticks (of krabvlees in de vorm van krabschaar)Halveer 1 ... bekijk recept »
3 kg verse mosselen, 2 uien, 2 kruidnagels, 2 laurierbladeren, de schil van 1 citroen, 1 l droge witte wijn, 150 g créme fraiche, 2 eierdooiers, 1 Bosje dille, peper uit de molenSchil de uien en steek de kruidnagels erin. Breng de uien met de laurier... bekijk recept »
3 kg verse mosselen, 2 uien, 2 kruidnagels, 2 laurierbladeren, de schil van 1 citroen, 1 ltr. droge, witte wijn, 150 g creme fraiche, 2 eierdooiers 1 bosje dille peper uit de molen- Schil de uien en steek de kruidnagels erin. - Breng de uien met de l... bekijk recept »
1 knol venkel 1 citroen 1 rode paprika olijfolie 800 gram zeewolf 1 blik artisjokkenharten grof gemalen peper zout en versgemalen peper groen van dilleVoorverwarm uw oven op 190°C. Droog de vis af, en leg hem in een geoliede pan, peperen met de migno... bekijk recept »
100-125 gram gerookte palingfilet 100 gram zalm in dunne plakken 0.75 liter creme fraiche trosje verse dille worchestersaus peper, zout alufolie voor de garnering: cherry tomaatjes casino wit in driehoekjes en de rest van de dille(eventuee... bekijk recept »
Nodig voor 2-4 personen: 100-125 gram gerookte palingfilet 100 gram zalm in dunne plakken 0.75 liter creme fraiche trosje verse dille worchestersaus peper, zout alufolie voor de garnering: cherry tomaatjes casino wit in driehoekjes en de r... bekijk recept »