1000 recepten met dille
4 kabeljauwfilets naar smaak peper en zout 2 citroenen 1 bekertje room 1 ui 1 theelepeltje mosterd 1 eetlepel dille 1 teentje knoflookSpoel de vis goed af en dep deze droog. Bestrooi de vis met zout en peper. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C... bekijk recept »
1 bosje dille 150 gram boter boter peper en zout 600 gr kabeljauwhaasje (4 stukken) een weinig bloem 2 koffielepels anijslikeur zonder alcoholBereid de kruidenboter de dag voordien: meng de gehakte dille (hou enkele takjes opzij voor het garneren) me... bekijk recept »
Voor 4 personen:800 g roodbaarsfilets1 teentje knoflook50 g zwarte olijven zonder pit2 eetlepels kappertjes1 ansjovisfilet8 gedroogde tomaten op olie en 2 eetlepels van die olie15 g verse dille- Verwarm de oven voor op 180°C. - Spoel de visfilets af ... bekijk recept »
Voor 4 personen: voor het beslag: 400 gr bloem 1 blikje bier 1 ei snuf zout en peper beetje geraspte citroenschil bosje dille Verder nog nodig: 1.5 kilo gefileerde snoekbaars zonder vel en graat Benodigdheden voor de tartaarsaus: 1 kopje mayonaise kl... bekijk recept »
4 stronkjes witloof 50 g boter (bakboter) 600 g zalmfilet 3 dl room peper zout 0.5 eetlepel dille (fijngehakt) 500 g tagliatelleDe vis gaarpocheren in water. Het gesnipperde witloof aanfruiten in de boter met citroensap, peper, zout en nootmuskaat. ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 200 gram gerookte zalm, 4 struiken witloof 60 gram grijze garnalen, 200 gram cottage cheese, 3 eetlepels dille (of bieslook), 1,5 eetlepels citroensap, 1,5 dl room, zout en peperSnijd de zalm in reepjes en klop de room op. Mix 60 gra... bekijk recept »
4 sneetjes gerookte zalm (160 gr)75 gr zalmfilet75 gr wijtingfilet100 ml visbouillon40 gr magere witte kaasbieslook, dille125 ml roompeper- Kook de zalm- en wijtingfilets in een bodempje visbouillon gaar, laat ze vervolgens afkoelen. - Snijd de gekoo... bekijk recept »
200 g verse lintpasta zout versgemalen peper 2 bosuitjes 1 dl koffieroom 100 g verse roomkaas met mierikswortel 20 g vers geraspte Parmezaanse kaas 3 el roze zalmeitjes (potje) 2 el fijngehakte verse dilleVoorbereiding Kook de pasta in ruim kokend w... bekijk recept »
Voor 4 personen: 300 g sperziebonen zout, peper 2 rode uien 150 g trostomaatjes 0.5 bos verse dille 4 eetlepels zwarte olijven 1 pak Iglo vissticks balsamicoazijn olijfolie extra vergineMaak de bonen schoon, kook ze in water met zout in 10 à 15 minut... bekijk recept »
8 zoute haringen(niet schoon gemaakt) 3 uien zure of zoet zure augurken dille laurierblad kruidnagel peperkorrels kappers wijnazijn zout/suiker peterselie[b:8e048f9aa1]Hulpmiddelen[/b:8e048f9aa1]: een zeer goed schoon gemaakte glazen pot [b:8e048f9a... bekijk recept »